Kies de beste raamdecoratie voor een dakraam

  • 5 oktober 2023
  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Welke raambekleding is geschikt voor een dakraam? Wij zetten alle opties voor je op een rij!

Een dakraam maakt een kamer lichter en geeft een meer open en ruimtelijk gevoel. Ideaal! Maar welke raambekleding kies je voor dit type raam?

Ruime keuze

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende oplossingen zijn voor dakramen. Je hebt de keuze uit rolgordijnen, plissé en Duette® shades en aluminium horizontale jaloezieën (25 en 35 mm). Elke collectie heeft zo zijn eigen voordelen en die lichten in deze blog toe. Je kunt zelfs je raambekleding combineren met horren, zodat je op ieder seizoen voorbereid bent. Onze horren op maat zorgen ervoor dat jij geen last hebt van vliegende insecten in huis.

Optie 1: Rolgordijnen

Een dakraam zorgt voor direct zonlicht in huis. Dat is heel fijn, maar het kan daardoor ook erg warm worden in de kamer en er kan veel schittering ontstaan. Een rolgordijn is dan een praktische en stijlvolle oplossing. Het fijne is dat je kunt kiezen uit talloze kleuren, stoffen en dessins. Op die manier vind je een passend rolgordijn voor elke kamer, van een luchtige versie voor de woonkamer tot een verduisterende versie voor de slaapkamer.

Vraag hier de gratis brochure aan

In de digitale brochure kom je meer te weten over onze rolgordijnen.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Optie 2: Plissé & Duette® shades

Naast rolgordijnen zijn plissé shades ook erg geschikt voor een dakraam. Plissé shades hebben een enkele plooi en een speelse, frisse uitstraling. Dit type raambekleding is bovendien in bijzondere uitvoeringen verkrijgbaar. Denk aan doeken ontworpen met een subtiel kleurverloop, delicate bloemenpatronen en etnische motieven. Een dakraam mag best een eyecatcher zijn!

Ben je specifiek op zoek naar raambekleding die warmte goed reguleert, bijvoorbeeld omdat je dakramen in een serre hebt, of bij ramen op het zuiden, of juist het koude noorden? Kies dan voor stijlvolle Duette® shades. Dit type raambekleding heeft een honingraatstructuur waardoor ruimtes warmer blijven in de winter en koeler blijven in de zomer. Dit zorgt het hele jaar door voor een goede klimaatbeheersing. Bovendien werkt dit type raambekleding geluiddempend; ze maken de woning minder gehorig en weren de weerkaatsing van het geluid.

Wil je het beste van deze twee producten? Dat kan ook: kies voor een combi uitvoering. Zo kan je overdag een mooi gedessineerde, transparante plissé shade voor je raam hebben en ’s avonds een comfortabele, isolerende Duette® shade.

Optie 3: horizontale jaloezieën

Wist je dat horizontale jaloezieën ook een optie zijn voor dakramen? Deze designklassieker zorgt voor flexibele lichtregeling in huis. De collectie is in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar, van het klassieke aluminium tot matte tinten en de zijdezachte coating ‘Pure Sense’ voor een extra warme uitstraling.

Tips!

Ruim je zolder op, pimp je dakraam en creëer meer woongenot. De zolder is nu vaak een plek waar veel “misschien heb ik ze ooit nog eens nodig” spullen staan, maar kan een perfecte slaap-, werk- of chillruimte worden.

  1. Ben je op zoek naar raambekleding voor een draai-/kiepraam? Kijk dan hier.
  2. Als je een passend product hebt uitgekozen voor je dakraam, dan wil je natuurlijk dat het perfect aansluit op het raam. Al onze producten worden deskundig op maat gemaakt en professioneel geïnstalleerd. Ga eens langs bij een showroom in de buurt en laat je adviseren over het juiste product voor je dakraam.