Interieurstylist Souraya vertelt: zo kies je raambekleding voor de keuken

  • 25 augustus 2023
  • Souraya Hassan
  • Trends, Tips

Bij het inrichten van jouw keuken hoort ook het kiezen van de raambekleding. Maar welke raambekleding kies je voor de keuken? Wat matcht het beste met de rest van je keuken en welke raamdecoratie kan goed tegen vocht en vlekken en is daarmee praktisch gezien de beste keuze? Nieuwsgierig? Lees maar gauw verder!

Een tipje van de sluier

Mijn allereerste tip is om te bepalen of je de raambekleding van de woonkamer doortrekt naar de keuken. Heb je een open keuken? Dan is de verbinding heel belangrijk en is mijn advies om zowel in de woonkamer als de keuken voor hetzelfde te kiezen. Misschien in de woonkamer in combinatie met overgordijnen voor wat extra gelaagdheid. Heb je een afgesloten keuken dan maakt het eigenlijk niet uit voor wat voor type raambekleding je kiest, alhoewel ik wel altijd zal kiezen voor eenzelfde sfeer in het hele huis voor harmonie en balans.

Kleurinspiratie voor jouw raambekleding

Waar we vaak eerst kijken naar functionaliteit wil ik je hierbij eerst uitnodigen eens te kijken naar het kleurenpalet. Laten we wat inspiratie opdoen voor de kleuropties voor jouw raambekleding. Net als in de woonkamer kan je ook in de keuken heel goed werken met balans door het kiezen van de juiste kleuren en materialen.

Kies je bijvoorbeeld voor Duette® shades in een terra tint omdat dit mooi aansluit bij het eikenhout? Of bijvoorbeeld de prachtige Lightline® rolgordijnen in een roze tint? Op de foto hierboven zie je hoe mooi dit in verbinding staat met de barkrukken aan het kookeiland. Verbinding zoeken tussen kleuren en materialen is essentieel voor het creëren van balans.

Het is dan ook tof om eens verder te kijken dan de grijze of witte raambekleding. In deze blog heb ik wat combinaties voor je samengesteld, van een pastelpalet tot blauw- en groentinten maar ook natureltinten die weer mooi combineren met terra, bruin en antraciet (voor nét even een chique touch). Welk is jouw favoriet?

Kleurcombinaties door Souraya Kleurcombinaties door Souraya

Kiezen vanuit functionaliteit

Het kiezen van de kleuren voor de raambekleding is essentieel voor de sfeer. Kijk daarnaast ook naar de functionaliteit van de raambekleding voor een ultiem gebruikersgemak.

De Luxaflex Lightline® rolgordijnen zijn een mooi voorbeeld. Naast dat ze er prachtig uitzien en een echt designstatement zijn, is de raambekleding perfect voor de keuken. De rolgordijnen zijn namelijk gemaakt van een nieuw, duurzaam geproduceerd materiaal: een mix van 35% polyester en 65% polypropyleen dat heel goed bestand is tegen vocht, warmte en direct zonlicht. Je kunt ze gemakkelijk schoonmaken met een vochtige spons. Ideaal voor vochtige ruimtes zoals de keuken, maar ook de badkamer. Door vochtigheid en vuil in de keuken zijn niet alle soorten raambekleding geschikt. Kies voor raambekleding op maat met een stainstop finish, een vocht- en vuilafstotende stof die ervoor zorgt dat je raambekleding mooi blijft. Stainstop is verkrijgbaar in combinatie met rolgordijnen, verticale jaloezieën en plissé shades.

Heb je trouwens draai-kiepramen in de keuken? Kies dan voor Duette® shades of plissé shades. In combinatie met FrameFix™ of TruFit® open je het raam gemakkelijk in verschillende standen terwijl de raambekleding (deels) omlaag is. Mijn favoriet is Duette® shades met Top down/Bottom up, de perfecte combinatie van voldoende daglicht en het regelen van jouw privacy tijdens het koken.

Duette® shades met FrameFix™ en Top down/Bottom up

Balans en harmonie

We komen nog even terug op het eerste punt: balans creëren. Nadat je inspiratie hebt opgedaan en het type raambekleding hebt bepaald n.a.v. de functionaliteit kan je daadwerkelijk een keuze gaan maken in kleur en materiaal. Het handigste is om naar een dealer bij jou in de buurt te gaan. Neem de kleurstalen van jouw woning mee, denk aan de verfstalen van de muur of zelfs de stofstalen van de meubels. Zo kan je, samen met de dealer, een juiste keuze maken welke raambekleding het beste past bij jouw kleuren en inrichting. Je kan uiteraard ook vragen of je een stalenboek mag lenen om zo thuis te kijken met het juiste daglicht. Kortom, het is goed om echt een kleurenpalet te creëren om zo vanuit vertrouwen én enthousiasme voor raambekleding te kiezen die de ruimte helemaal compleet maakt. Laat jij jezelf verrassen? Ik ben benieuwd naar jouw keuze!

Vraag een gratis brochure aan

Gebruik de tips van interieurstyliste Souraya en maak een keuze voor Luxaflex® raamdecoratie in de keuken

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Je brochure komt eraan!

Bedankt voor het aanvragen van de digitale brochure.