Inspiratie: Wat hang ik boven de bank?

Kan die kale muur boven jouw bank wel wat decoratie gebruiken? Er is genoeg om creatief aan de gang te gaan: van wandkleden tot fotocollages!

Inspiratie: Wat hang ik boven de bank?

Kan de muur boven jouw bank wel een opfrisser gebruiken, maar weet je niet goed hoe? Van fotocollages en wandkleden tot kunst en een plank vol accessoires: ontdek in deze blog een aantal praktische tips en maak van jouw muur een echte eyecatcher!

Kunst aan de muur

Ben jij een echte kunstliefhebber? Dan spreekt dit je vast aan. Een bank neemt vaak een belangrijke plek in het interieur in en daarom is een kunstwerk boven de bank dé perfecte plek. Neem eens een kijkje op de website van Werk aan de Muur, waar betaalbare kunst te koop is van ruim duizend creatieve talenten. Overigens wil je na zo’n aankoop niet dat het kunstwerk in het niet valt. De juiste afmeting van een werk is dan ook erg belangrijk om het goed tot zijn recht te laten komen. Daarom wordt een afmeting van minimaal twee derde van de breedte van de bank geadviseerd. Dit kan met één groot kunstwerk of juist een aantal kleinere naast elkaar.

Picture it

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een gemakkelijke en effectieve manier om een ruimte in huis een persoonlijk tintje te geven, is het creëren van een fotomuur. Met een collage aan foto’s creëer jij het hele jaar door een walk down memory lane.

Kies voor fotolijsten in verschillende groottes, of zelfs verschillende kleuren en materialen. Kleuren van de foto’s kun je er echt uit laten springen door je fotocollage te hangen aan een witte muur. Om juist meer rust te creëren kies je voor dezelfde lijsten en pas je je kleurenfoto’s op elkaar aan door er zwart-wit varianten van te maken. Hou je meer van symmetrie? Ga dan voor een gallery grid. Hierbij hang je de foto’s precies boven en naast elkaar, waardoor je een rustig overzicht creëert. Spijkeren maar!

Een andere manier om foto’s te gebruiken is fotobehang of prints op hout van bijvoorbeeld KEK Amsterdam. Hiermee creëer je een muur waar steeds je weer iets nieuws blijft ontdekken en het verveelt bovendien nooit!

Kleed aan de wand

Een gemakkelijke manier om direct een groot deel van je muur op te vullen, is door het ophangen van een wandkleed. Bij het kiezen van een wandkleed is het niet alleen belangrijk om te letten op de kleur of print, maar ook op het materiaal en de grootte. Je vindt uiteenlopende varianten, in stoffen als velvet en katoen en in formaten tot een paar meter breed.

Een goed voorbeeld is een abstract wandkleed of juist fleurige variant van Urban Cotton, die je woonkamer direct kleur geeft. Ook is het heel mooi om een interieur met basic tinten tot leven te brengen met een kleurrijk wandkleed. Heb je bijvoorbeeld effen raambekleding en een rustig vloerkleed voor de bank liggen, dan is een wandkleed met drukkere print een goede toevoeging aan het interieur. Vind je het lastig om te bepalen welke kleur mooi staat aan de wand? Kies dan voor een kleur die al terug te vinden is in je interieur, zoals in raamdecoratie of kussens op de bank. Fijne bijkomstigheid: een wandkleed is door de grote oppervlakte aan stof goed voor de akoestiek in huis. Win-win!

Accessoire plank

Stal jij graag mooie interieuritems uit? Dan is een accessoire plank erg geschikt. Speur je huis af naar een kleine plant, gezellige kaarsen of een spiegel en combineer dit met foto’s, een vaasje droogbloemen en een mooi boek. Ben je trots op de plaats waar je woont of vandaan komt? Dan mag een poster van Wijck op je plank zeker niet ontbreken!