Horren op maat: ongestoord genieten van frisse lucht

  • Tips

Horren op maat geven comfort en stijl aan je huis. Er komen geen ongewenste insecten binnen en de horren zijn volledig afgestemd op jouw huis.

Het lijkt soms wel of er veel meer insecten rondzoemen, en hoewel de experts elkaar niet kunnen vinden zijn ze het over één ding eens… hoe meer warme dagen, hoe actiever de insecten zijn. Omdat in Nederland nu al jaren het ene na het andere warmterecord verbroken wordt, kan je maar beter goed voorbereid zijn. In dit blog vertellen we je over alles wat je moet over horren op maat.

Kies voor horren!

Om ervoor te zorgen dat jij ook bij warmer weer in je huis geen insectenoverlast hebt, delen we in dit blog we een aantal tips, zodat jij goed voorbereid bent op de warme zomerdagen. Want horren zijn heel praktisch en bieden bescherming tegen insecten en allergieën, maar door de vele kleur-, structuur- en dessinmogelijkheden, past een hor op maat bij elk interieur.

Horren voor je schuifpui

Wanneer je je grote schuifpui of tuindeur optimaal wilt gebruiken en tegelijkertijd pollen en insecten buiten wilt houden, is een hor dé musthave voor je interieur. Geniet het meest van de buitenlucht en lichtinval door een plissé hordeur te plaatsen. Het gaas van deze hor wordt in gebruik niet opgerold maar opgevouwen, waardoor je de doorkijk het meest benut. Een mooi voorbeeld is de Sencillo Grande rolhordeur, waarin zich minder vuil gaat nestelen door het vlakke gaas. Daarnaast kan deze hordeur op iedere positie blijven staan – dit is niet mogelijk bij andere rolhordeuren. Ook zijn de onder- en bovenzijde voorzien van een borstel die uitwaaien van het gaas tegengaat. Door de maximale breedte van maar liefst twee meter en een hoogte van drie meter, zijn ook grotere raam- of deuroppervlaktes geen probleem.

Deze Hordeur is verkrijgbaar in vier standaard RAL-kleuren: wit, crème, zilver en antraciet. Daarnaast is het ook mogelijk om de hordeur in iedere andere RAL-kleur te bestellen. Hierdoor is het mogelijk om de profielkleur af te stemmen op de kleur van het kozijn. Daarnaast hebben deze hordeuren van hoogwaardig aluminium, een inbouwdiepte van slechts 25 millimeter en een elegante slanke uitstraling. Dit functionele design maakt de hordeur passend in iedere interieurstijl.

Hordeuren voor elke tuin of elk balkon

Loop je ‘s zomers graag van binnen naar buiten de tuin in? Luxaflex® scharnierende en schuivende hordeuren bieden praktische en stijlvolle oplossing bij openslaande terras- of balkondeuren. Ook voor schuifpuien biedt onze schuivende hordeur een goede oplossing. Als je het fijn vindt dat je hordeur langzaam sluit, kun je kiezen voor het plaatsen van een SoftClose systeem in de rail; comfortabeler en veiliger!

Of kies voor de Plissé Hordeur Allure of Volare, een deur met vlak gaas. Het verschil tussen plissé en vlakgaas? Plissé betekent in het Frans ‘geplooid’. Het gaas wordt in de deur gevouwen en bij elkaar gehouden door horizontale stabilisatiekoorden. De plissé hordeur kan zowel in als op het kozijn gemonteerd worden en op iedere willekeurige positie blijven staan zonder dat de hor weer terug in het kozijn schiet. Zo loopt u makkelijk in en uit.

Een rolhordeur op maat kan enkel in het kozijn gemonteerd worden. Eenmaal ingeklapt valt de rolhordeur niet op. Het gespannen stuk gaas rolt op in de compacte cassette van een deur en kan – net als de plissé hordeur – op welke gewenste stand open blijven staan middels een remsysteem.

Ongestoorde nachtrust

Een goede ventilatie is cruciaal voor je welzijn en daarom slapen we als het kan met de ramen open. Dan is het wel zo prettig als de muggen buiten blijven, zodat jij uitgerust wakker wordt en niet ‘s nachts op zoek bent naar dat vervelende zoemertje. Daarom is een hor op maat de oplossing om er zeker van te zijn dat de slaapkamer insectenvrij blijft. Onze rolhorren en vaste horren zijn duurzaam, tot op de millimeter op maat gemaakt en verkrijgbaar in verschillende profiel- en gaaskleuren.

Niet alleen insecten-, maar ook pollen werend

Het primaire doel van een hor is het buiten houden van insecten, zodat je binnen ongestoord kunt genieten van de frisse lucht. Maar wist je dat onze horren ook verkrijgbaar zijn met pollenwerend gaas? Door te kiezen voor Poll-Tex® gaas wordt 90 procent van alle pollen uit de lucht gefilterd. Dat is de perfecte uitkomst als je last hebt van hooikoorts! Ook zijn onze horren beschikbaar met ClearView®, waarbij het zicht naar buiten verbetert en er 25 procent meer ventilatie mogelijk is doordat de draden van het gaas dunner zijn. En heb je huisdieren? Kies dan voor een hor met extra dik gaas tegen scherpe nagels.

Ben jij overtuigd? Maak direct een afspraak bij de dichtstbijzijnde dealer bij jou in de buurt.