Een fotowand maken, hoe doe je dat? Wij geven je tips!

Heb jij stapels met foto’s die een mooie plek verdienen? Lees dan onze nieuwste blog, vol tips en inspiratie om de mooiste fotowanden te maken!

Een fotowand maken, hoe doe je dat? Wij geven je tips!

Een beeld zegt meer dan duizend woorden! Niet zo gek dus dat foto’s maken vaste prik is tijdens een uitje, een vakantie of een ander bijzonder moment. Te vaak verdwijnen ze hierna in een kast of blijven ze zelfs alleen op je telefoon of camera staan. Zonde natuurlijk, want aan ieder beeld kleven mooie herinneringen. In deze blogpost geven we je tips en inspiratie om een blijvende walk down memory lane te maken in de vorm van een prachtige fotowand!

Collage van kleine fotolijsten

Creëer een speels en stylish uitstraling met je foto’s door fotolijsten in verschillende groottes als een collage aan de muur hangen. Je kunt kiezen voor lijsten in dezelfde kleuren, of maak het nog interessanter door hier afwisseling in aan te brengen. Om goed voorbereid te zijn, knip je eerst papier in de vorm van de lijsten uit en plak je deze in de compositie die je in gedachten hebt op de muur. Zo krijg je een beter beeld van het uiteindelijke resultaat. Vervolgens kunnen de papieren vervangen worden door de lijsten.

Zou je het liefste direct aan de slag gaan, maar heb je geen zin in de vele gaatjes in de muur? Er hoeft geen spijker aan te pas te komen, want tesa heeft zelfklevende strips die sterk genoeg zijn om zelfs de grootste lijsten mee op te hangen! Een fotowand maken is zo moeilijk nog niet.

Strakke wandplanken

Een meer strak design kun je vormgeven door meerdere planken boven elkaar te hangen en hier fotolijsten op te zetten. Zorg ervoor dat je een plank kiest met een opstaande rand, zodat de lijsten er niet af kunnen schuiven, zoals de WOOOD fotolijst wandplank. Om nog meer rust te creëren kies je dezelfde lijsten en pas je je kleurenfoto’s aan op elkaar door er zwart-wit varianten van te maken. Zo’n hippe wand zou niet misstaan in een luxe loft in New York!

Creatief met gaas

Wil je niet alleen je foto’s showen, maar ook andere accessoires? Dan zullen wandrekken van gaas helemaal jouw ding zijn! Bevestig deze met pluggen en haken aan je wand en je kunt beginnen met decoreren. Dit is een fijne optie voor als je je eyecatchers regelmatig wilt vervangen, aangezien je alles met touwtjes of clips aan het rek kunt hangen.

Een kaartenrek aan de muur is ook een originele manier om je foto’s tentoon te stellen. De vakken zijn vaak even groot als de standaardafmeting van een afgedrukte foto. BePureHome heeft bijvoorbeeld een variant waar je zes foto’s in kwijt kunt! Een fotowand maken op zo'n creatieve manier geeft gelijk sfeer in huis.

Vintage lijsten in een nieuw jasje

Er zijn tal van mooie, grote vintage lijsten te vinden die de basis kunnen zijn voor een zelfgemaakte collage. Dit kan op meerdere manieren. Je kunt het glas behouden en op een groot vel kleine foto’s te plakken en deze terug in de lijst te plaatsen. Een andere optie is om het glas te vervangen door kippengaas, dat je aan de achterkant van de lijst met kleine spijkers vastzet. De foto’s kunnen vervolgens heel eenvoudig met kleine wasknijpers vastgezet worden voor de ultieme countrylook. Voor een nonchalante look kun je er ook voor kiezen om touwtjes in de lijst te spannen die je aan de achterkant vastzet. Hier kunnen de foto’s vervolgens ook weer met knijpers aan bevestigd worden.