Flexa Kleur van het Jaar 2024: Sweet Embrace™

  • 27 oktober 2023
  • Eline van Dijk
  • Trends

Het is herfst: leuk nieuws voor de interieurliefhebbers! Flexa heeft namelijk haar Kleur van het Jaar voor 2024 bekendgemaakt. Ontdek Sweet Embrace™, een zachte, warme trendkleur die een positieve en rustige sfeer in huis uitstraalt.

Een rustige en sfeervolle thuisbasis

Jaarlijks organiseert Flexa, dé specialist in verf, een bijeenkomst met vooraanstaande designexperts om te brainstormen over de toekomstige trends. De centrale vraag die zij proberen te beantwoorden is: "Wat hebben we de komende jaren nodig in onze huizen, en hoe kunnen we dit vertalen naar één kleur?". De deskundigen concludeerden dat in de drukke en soms chaotische wereld van vandaag het belangrijker dan ooit is dat onze huizen een speciale plek vormen. Een plek waar we werkelijk thuis kunnen komen en ons volledig op ons gemak kunnen voelen. Dit jaar koos Flexa daarom voor Sweet Embrace™, een zachte en positieve roze tint als Kleur van het Jaar 2024.

Luxaflex® raamdecoratie - Matchend bij het Flexa kleurenpalet van Sweet Embrace™
Kleurenpalet - Flexa Sweet Embrace™ Kleurenpalet - Flexa Sweet Embrace™

De gedachte achter de Kleur van het Jaar 2024

Sweet Embrace™ is een vrolijke roze tint geïnspireerd op de zachtheid van veren en de serene aanblik van avondwolken. De kleur brengt een kalme sfeer, vooral in kamers die overgoten worden met zonlicht. Voor kamers die op het noorden liggen, creëert de kleur juist een warme gloed.

Ondanks het roze karakter, is deze kleur subtiel genoeg om als een veelzijdige basiskleur te fungeren die harmonieus samengaat met andere tinten. Om het maximale uit Sweet Embrace™ te halen, heeft Flexa drie kleurenpaletten ontworpen, elk met een eigen unieke effect: warm, kalm of vrolijk.

Combineer het met Luxaflex® raamdecoratie

Met behulp van de kleurenpaletten van Flexa kan je precies kiezen welk kleurenverhaal je wilt verwerken in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor het kalme kleurenpalet om je rustgevende woonkamer te optimaliseren met verticale jaloezieën. De stoffen zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties waardoor je niet wordt afgeleid tijdens het thuiswerken.

Wil je graag een sfeervolle slaapkamer creëren? Combineer dan het warme kleurenpalet van Flexa met de gordijnen van Luxaflex®. De gordijnen zijn beschikbaar in 135 verschillende stoffen, elf voeringstoffen en talloze kleuren waardoor je altijd kunt vinden wat je zoekt. De Luxaflex® gordijnen zijn elektrisch te bedienen met de PowerView® automation. Zo kan je vanuit het comfort van je bed de gordijnen bedienen, subtiel daglicht binnenlaten en in alle rust wakker worden.

Verticale jaloezieën en Twist® rolgordijnen van Luxaflex®
Kleurenpalet - Flexa Sweet Embrace™ Kleurenpalet - Flexa Sweet Embrace™

Thuis moet een gezellige ruimte zijn, waar iedereen graag samenkomt: creëer het door het vrolijke kleurenpalet van Flexa te combineren met onze raamdecoratie. Ons brede assortiment geeft je, met grote variaties in stoffen, dessins en kleuren, eindeloze mogelijkheden om je interieur helemaal 2024-proof te maken!

Vraag een gratis brochure aan

Deze multi-product brochure geeft je een eerste blik op onze binnencollectie. Benieuwd naar meer? Ga dan langs bij jou lokale Luxaflex® specialist.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.