Deze raamdecoratie wil je: duurzame, trendy gordijnen en vouwgordijnen

  • 9 februari 2024
  • Max Roodhoed
  • Trends, Nieuws

De collecties gordijnen en vouwgordijnen zijn in een nieuw jasje (of stofje) gestoken! De collectie is namelijk uitgebreid met nieuwe circulaire re-Life stoffen, die worden gemaakt van gerecycled polyester uit PET-flessen.

Kamerhoge gordijnen zijn ideaal voor ruimtes als de slaapkamer, eetkamer of woonkamer. De raambekleding zorgt voor een warme uitstraling, accentueert de ramen mooi en bevordert zelfs de akoestiek in huis. Belangrijk is natuurlijk dat je voor gordijnen kiest die passen bij jouw eigen interieurstijl- en smaak. Je hebt gelukkig de keuze uit 128 stoffen en talloze kleuren en weefsels, zodat er zeker iets passends bij zit. Denk aan gordijnen van stevig materiaal en in een diepe kleur, die mooi passen bij een stoer en winters interieur. Wie juist van een romantische en luchtige stijl houdt, kiest bijvoorbeeld voor zachte stoffen en linnentinten.

Gordijnen en plissé shades van Luxaflex® Gordijnen en plissé shades van Luxaflex®

Soepelvallend en organisch

De nieuwe (vouw)gordijnen sluiten mooi aan op de laatste trends op het gebied van interieur en raamdecoratie. Denk aan de trend rondom organische vormen. Onze interieurstyliste Richelle den Hartog spotte vorig jaar al, maar vertelt dat we dit in 2024 letterlijk omarmen. “Het vormt echt de basis van het interieur. Deze trend kan overal in terugkomen, denk aan een fauteuil of bank, maar ook in lampen en tafels. Wil je een minder groot statement maken en houd je meer van kleine gebaren? Er zijn een tal van accessoires in organische vormen, denk aan vazen, een bijzettafeltje of een kaarsenstandaard.” Deze trend is volgens Richelle ook een perfecte match met soepelvallende gordijnen. “Daarbij zorgen ze voor een goede akoestiek en warmte in huis.”

Innovatieve stoffen uit PET-flessen

Voor ons is duurzaamheid de norm en daarom zijn er drie nieuwe uni gordijnstoffen geïntroduceerd. Deze zijn allemaal gemaakt van gerecycled polyester uit PET-flessen:

  • Forever re-life (semi-transparant voor 78% uit gerecycled materiaal)
  • Circular re-life (lichtdoorlatend voor 100% uit gerecycled materiaal)
  • Eternal re-life (verduisterend voor 85% uit gerecycled materiaal)

Tijdens het productieproces wordt minder CO2 uitgestoten en minder water verbruikt. De stoffen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en een scala aan kleuren zodat jij altijd een perfecte match vindt voor in jouw interieur.

Nieuwe collectie Luxaflex® vouwgordijnen - Sfeerbeeld van Luxaflex®

Vraag de digitale brochure aan!

Ontdek meer over onze gordijnencollectie in deze digitale brochure. Je vraagt hem hier gemakkelijk aan.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure binnen een paar minuten in je mailbox.

Transparant of verduisterend

Naast de kleur en textuur van de stof kun je ook nog kiezen uit verschillende transparanties. In de collectie vind je zowel open en transparante stoffen, waardoor het licht gefilterd wordt, als dichte en verduisterende stoffen, die ideaal zijn voor de slaapkamer. Wist je dat onze gordijnen altijd op maat gemaakt worden en naar wens gevoerd kunnen worden? Zo vind je voor elke kamer passende gordijnen.

Gordijnen en vouwgordijnen van Luxaflex® Gordijnen en vouwgordijnen van Luxaflex®

Een laagje extra

Naast het gebruik van organische vormen in je interieur is layering een andere populaire trend van dit moment. Door gordijnen met vouwgordijnen te combineren breng je diepte en warmte in je interieur. Letterlijk warmte, want het werkt extra isolerend! Bovendien passen ze perfect bij elkaar: alle stoffen van de gordijnencollectie (met uitzondering van de Vayen stof) zijn namelijk ook verkrijgbaar als vouwgordijnen. Daarmee creëer je een harmonieus geheel.

“Hé Google, open de gordijnen!” - het gemak van PowerView® Automation

Misschien wel het meest opvallende aan onze gordijncollectie is de bediening ervan. Je opent de gordijnen niet op de standaard manier, maar deze zijn gekoppeld aan het slimme bedieningssysteem PowerView® automation. Smart home-liefhebbers kunnen dit systeem met hun Apple Home Kit, Amazon Alexa, Google Home en Nest integreren, waardoor je de gordijnen met je stem bedient. Mocht je hier geen behoefte aan hebben, dan zijn de gordijnen ook te bedienen via de PowerView® automation-app of de Pebble-afstandsbediening.

In beide gevallen werkt het zo: zodra het PowerView® automation-systeem geactiveerd is, laat je de gordijnen bewegen volgens een zelf in te stellen programma. Stel bijvoorbeeld in dat ze ’s ochtends op een vast tijdstip openen en ’s avonds weer dichtgaan, ook als je niet thuis bent. Dit zorgt voor extra gemak en het kan je zelfs makkelijker helpen wakker worden. Dankzij de besturing op afstand zorgt het bovendien voor een veiliger gevoel in huis, omdat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Luxaflex® gordijnen met PowerView® automation

Ben je benieuwd geworden naar de collectie? Onze nieuwe gordijncollectie is nu exclusief verkrijgbaar bij onze Gallery en Inspiration dealers.