Binnenkijken bij Bintihome: interieur met bamboe jaloezieën

Bij het kiezen van raambekleding kan je veel verschillende kanten op. Afhankelijk van het type raam en wat voor sfeer je wil creëren, kies je voor het juiste type raambekleding, materiaal en kleur. In deze blog neemt interieurstylist Souraya Hassan van BintiHome je mee in het keuzeproces van duurzame raamdecoratie.

Binnenkijken bij Bintihome: interieur met bamboe jaloezieën

Waarom ik voor bamboe jaloezieën koos

Toen wij in dit huis kwamen wonen was ik meteen weg van de prachtige lichtinval in huis. Het leek mij mooi om hier extra mee te spelen met de juiste raamdecoratie. Vooral het ochtendlicht dat via het keukenraam naar binnenkomt is magisch. Toen ik dit keukenraam zag, wist ik meteen: hier wil ik houten jaloezieën hangen. Je kan natuurlijk voor verschillende uitvoeringen en kleuren gaan. Vaak wordt er gekozen voor wit of antraciet. Maar om een warme uitstraling te creëren kozen we juist voor bamboe. En niet alleen voor de uitstraling. Bamboe is namelijk ook duurzaam én lichter dan hout. En de combinatie met het mooie zonlicht dat naar binnen schijnt krijg je echt een ultiem vakantiegevoel

Bamboo jaloezieën

Duurzaam en natuurlijk

Bamboe is een duurzaam materiaal, het gaat langer mee, het is volledig afbreekbaar en groeit sneller dan hout. Daarnaast is bamboe dus lichter, waardoor het erg fijn is in gebruiksgemak. Ook is bamboe slijtvast en lichtbestendig waardoor je eindeloos kan genieten van deze prachtige raamdecoratie in huis. Bamboe heeft voor mij echt een heel pure, natuurlijke uitstraling en past daardoor erg goed in ons interieur. Zo komt het bamboe qua kleur terug in de eettafel en andere accenten hout in de woonkamer. Ik hou ervan om balans te creëren waarbij materialen en kleuren goed verdeeld worden over de ruimte. Je ziet nu heel goed dat de bamboe jaloezieën samen met de rest van de ruimte één geheel vormt.

Bamboo jaloezieën en gordijnen van Luxaflex®

Combineer met okergeel of warme aardetinten

Om een eenheid te creëren, kozen we voor bamboe jaloezieën als basis voor verschillende ruimtes. Zo komen de bamboe jaloezieën terug in de woonkamer, keuken én werkkamer. Als je voor het huis staat zie je zowel het keukenraam als de ramen van het kantoor, waardoor het een nette uitstraling heeft en vooral als een eenheid voelt. Het mooie is dat je dit natuurlijke materiaal bamboe ook heel goed met andere kleuren kan combineren. Dus of dit nou met okergeel is in de keuken, een naturel tint in de woonkamer of warme aardetinten in het kantoor: het kan allemaal en dat maakt deze houten bamboe jaloezieën een veelzijdige en mooie keuze.

Bamboo jaloezieën en gordijnen van Luxaflex® Bamboo jaloezieën en gordijnen van Luxaflex®