Badkamer planten, een vleugje groen doet altijd goed

  • Trends

Wil jij graag een vleugje groen toevoegen aan je badkamer? Lees dan onze nieuwste blog waarin we inspiratie bieden voor het gebruik van planten in deze ruimte!

Een vleugje groen in de badkamer

Een badkamer dient vooral praktisch te zijn. Toch kun je deze ruimte in een handomdraai omtoveren tot een prachtige, stijlvolle omgeving. Het gebruik van planten draagt hier zeker aan bij! Er zijn veel plantsoorten die prima gedijen bij een warme, vochtige omgeving. Om je een handje te helpen geven we in deze blogpost tips voor het inrichten van een badkamer die doet denken aan een subtropische jungle.

Frisse uitstraling

Wil je graag een vleugje groen aan je badkamer toevoegen? Volg de botanische trend en kies voor planten die de hoge luchtvochtigheid goed kunnen weerstaan en weinig daglicht nodig hebben. Planten als Aloë Vera, Varen, Cactus, Lepelpant, Scindapus en Graslelie hebben weinig water nodig en zijn gemakkelijk in onderhoud. Toch geven deze planten je badkamer nét dat extra frisse gevoel.

Combineer met hout

Planten zorgen voor extra zuurstof en creëren en schone, levendige sfeer in je badkamer. Opvallende groene planten vormen een prachtige combinatie met hout, waardoor je de natuur letterlijk in huis haalt. Kies bijvoorbeeld voor bamboe; helemaal hip en perfect voor in de badkamer. Deze houtsoort straalt rust uit en past zich aan aan het klimaat. Alles is mogelijk: een wastafel, een spiegel of een leuke ladder om je handdoek aan te drogen bijvoorbeeld.

Botanische print

Naast planten geef je ook een botanische touch aan de badkamer door een douchegordijn met een natuurlijke print op te hangen. Een douchegordijn is misschien niet het leukste item om aan te schaffen, maar kan wel sfeerbepalend zijn. Dit decoratieve element zorgt voor een frisse uitstraling die bijdraagt aan een natuurlijke noot. Bij JUNIQE heb je keuze uit veel verschillende kleuren en dessins, waardoor je deze helemaal naar eigen smaak kunt kiezen, passend bij jouw badkamerstijl.

Geurige planten

Ruikt je badkamer weleens een beetje muf? Met eucalyptus is dit probleem zo verholpen. Deze geur heeft ook nog eens een rustgevend en kalmerend effect, waardoor je een wellness-gevoel creëert. Door een aantal eucalyptus-takken bij elkaar te binden en aan de douchekop te hangen, ruikt jouw badkamer heerlijk naar een spa. Ook de geuren van lavendel, rozemarijn en munt zorgen voor een aromatische ontspanning. Dus ophangen en lekker relaxen!