Zomerse wooninspiratie: wit met hout

  • Eline van Dijk
  • Trends, Tips

Lichte kleuren brengen een zomerse sfeer in huis, zelfs als het buiten nat en grijs is. Een bijzonder simpele een tijdloze interieurtrend is de combinatie van wit met hout. Ook leuk in andere seizoenen.

Lichte kleuren brengen een zomerse sfeer in huis. Een bijzonder simpele een tijdloze interieurtrend is de combinatie van wit met hout. Je creëert er een frisse en kalme uitstraling mee, zowel binnen als buiten. In deze blog inspireren wij je graag en vertellen we hoe je houten details combineert met wit als basiskleur.

Coffee Table van Ferm Living Coffee Table van Ferm Living

Creëer rust met je interieur

Niets is fijner dan thuiskomen in een rustgevende omgeving, vooral na een lange dag! Door het gebruik van wit en natuurlijke elementen in je interieur creëer je een open en lichte ruimte. Voor een mooie minimalistische look combineer je een witte basis met houten meubels. Als raambekleding kun je kiezen voor elegante en duurzame houten jaloezieën. Hiermee valt het daglicht mooi gefilterd binnen en zorg je voor een warme sfeer in huis.

Zoek je een alternatief voor jaloezieën, kies dan voor Duette® Shades. Maak het plaatje compleet met sierkussens in aardetinten en houten koffietafels, zoals deze stijlvolle exemplaren van FERM Living.

Tip: De houten jaloezieën van Luxaflex® zijn in vele houtsoorten, kleuren en met diverse afwerkingen beschikbaar!

Mix & match

Met de combinatie van wit en hout kun je eindeloos variëren. Zo kun je voor gekleurde muren kiezen, maar het wit en hout laten terugkomen in je meubels. Bij HK Living scoor je bijvoorbeeld mooi houten meubilair met een witte afwerking. En voor een echt zomergevoel combineer je wit met tropische kleuren, passend bij de warme zomermaanden voor een exotische sfeer! Het is ook leuk om voor raambekleding met een print te kiezen. Zo zijn de Plissé Shades in verschillende trendy kleuren verkrijgbaar én met leuke prints, die direct een heerlijk zomergevoel oproepen.

Van Ibiza tot de tropen

Met wit en hout is eindeloos te variëren. Met witte muren en houten meubels geef je je huis meer een Ibiza-gevoel, maar je kunt juist ook gaan voor een interieur met bontere kleuren en daarin houten en witte elementen verwerken. Voor een echt zomergevoel en exotische sfeer kies je voor muren of accessoires in tropische kleuren, maar denk ook eens aan raambekleding met een print. Zo zijn de Plissé Shades in verschillende trendy kleuren verkrijgbaar én met leuke prints, die direct een heerlijk zomergevoel oproepen.

Tuinmeubilar Viba Campagne Tuinmeubilar Viba Campagne

Wit en hout in de tuin

Binnenshuis zijn er veel mogelijkheden om hout in je interieur toe te passen, maar buitenshuis uiteraard ook. Kies bijvoorbeeld voor een elegante houten loungeset met witte kussens om hele middagen in te ontspannen. Of wat dacht je van een chique tuintafel met bijbehorende stoelen? Maak het geheel af met weelderige bloempotten en een stijlvol buitenservies. In deze blog doe je meer inspiratie op voor de tuin.