Trend - Tropisch Feest

Je hoeft niet (ver) weg van huis te gaan om deze zomer te genieten van tropical vibes. Met deze 8 stylingtips maak je de sfeer in en om je huis in een handomdraai tropisch-botanisch! Beleef een staycation in je kamer of op je terras.

Je hoeft niet ver weg te gaan om deze zomer te genieten van tropical vibes. Met deze 8 stylingtips maak je de sfeer in huis in een handomdraai tropisch-botanisch! Groot voordeel is dat exotische kleuren en natuurlijke materialen de ‘feel-good’ factor hebben. De styling mag nonchalant en boho chic zijn, zoals we vaak zien op Ibiza, Bali en Bonaire. De meubelen en accessoires gebruiken we binnen en net zo makkelijk buiten op het terras of de patio. Dat we het felle zonlicht temperen met stijlvolle raamdecoratie en hier en daar horren plaatsen om de insecten buiten te houden, is een vereiste.

Door Monique van der Reijden - trendwatcher en journalist

STYLINGTIP 1: AAN DE ROL EN IN DE PLOOI

Een rolgordijn, Plissé of Duette® Shade is praktisch en in een tropisch kleurtje wordt de hele kamer meteen zomers, het hele jaar door! Heb je een grote glazen pui, kies dan eens twee kleuren (toon-op-toon) naast elkaar zodat er grafische kleurvlakken ontstaan. Color blocking maakt het interieur spannender. Laat deze kleuren ook in de accessoires terugkomen. Een hippe neon wanddecoratie is altijd een groot succes in het interieur, omdat je meteen een ‘party’ gevoel krijgt en het de sfeer opvrolijkt.

STYLINGTIP 2: ZWART HOUT & TROPISCH LANDSCHAP

Met dit nieuwe behang Flock van MuralsWallpaper komt een saaie, witte kamer helemaal tot leven. Door de natuurlijke kleuren in het behang passen de meeste meubelen hier goed bij. Juist in een kleine kamer werkt dit panoramische behang ruimtelijk en geeft het heel veel sfeer. Combineer met zwarte houten jaloezieën voor een stoere draai; in de nieuwe Luxaflex® collectie hebben de zwarte Vintage 8344, de Drift 8343 en de Vintage 8345 de meest natuurlijke uitstraling, met een duidelijk zichtbare en voelbare houtnerf en structuur.

STYLINGTIP 3: PLANTENPARADE

Niets is zo tropisch als de trendkleur groen die we deze zomer combineren met waterblauw. De mix van blauw en groen is puur natuur en houdt de totale sfeer fris. Je kunt niet genoeg planten verzamelen voor dat tropische gevoel. Zet plantenpotten niet alleen op de grond, maar hang ze ook eens op aan het plafond of muur. Het liefste een verzameling van verschillende soorten bij elkaar, net als in het tropisch regenwoud.

STYLINGTIP 4: AQUA & TURKOOIS

Er zijn steeds meer natuurlijke materialen die binnen en buiten ons interieur veroveren. Vooral de lichte zandsteen- en strokleuren zetten deze zomer de trend. Combineer met water en turkoois kleurige stoffen, kussens en semi-transparante gordijnen of blinds voor een frisse en verkoelende sfeer.

STYLINGTIP 5: COCKTAILBAR

We laten ons niet uit het veld slaan nu we verplicht in Nederland de zomer doorbrengen. Dit wordt dikke pret, helemaal met je eigen cocktailbar thuis. Dit retro exemplaar gemaakt van bamboe nodigt uit om een gezellig muziekje op te zetten en de lekkerste cocktails te maken. Wel de Silhouette® of Duette® Shades van Luxaflex naar beneden want op deze private party willen we geen inkijk!

STYLINGTIP 6: HANGEN & CHILLEN

Met deze hangstoel van Intratuin en gele variant op de bekende Peacock Chair van Rivièra Maison in je interieur is de toon voor een tropische sfeer meteen gezet. De open structuur maakt dit soort objecten minder ‘zwaar’ en het is heerlijk hangen en even chillen; alsof je op vakantie bent. Ook voor buiten op het terras of in de tuin heel leuk! Bovendien zijn ze lichtgewicht, dus makkelijk naar buiten te dragen.

STYLINGTIP 7: WATERPRET

Tropische sferen en temperaturen vragen om waterpret. In en om het huis is dat snel geregeld. Een opblaasbadje is voor kids al een tropisch feestje of je haalt de tuinslang tevoorschijn; de Rusty Leopard Kit van Garden Glory is een hip exemplaar en misstaat zeker niet. Zorg zelf dat je lekker in de schaduw kan zitten onder een zonnescherm en kan doorwerken buiten. Speciaal voor kleine ramen, terrassen en smalle gevels heeft Luxaflex het Fiora Compact zonnescherm ontwikkeld; stijlvol en chic.