Trend: Energy Boost

  • Monique van der Reijden
  • Tips

Ken jij de interieurtrend ‘energy boost’ al? Hippe kleuren worden gemixt met stoer zwart, metallic en wit. In deze blog laat trend forecaster Monique van der Reijden zien hoe je deze trend in je interieur verwerkt!

Maak plaats voor de meest sportieve trend voor dit najaar: energy boost! Deze sportieve woonsfeer is een echte energie ‘booster’ en vertaalt trends vanuit streetstyle fashion, hip-hop en sport naar het interieur. Hippe kleuren worden gemixt met stoer zwart, metallic en wit. Je kunt met de raamdecoratie dus twee kanten op in deze woonsfeer; van hippe trendkleuren roze, oranje en groen tot neutrale kleuren.

It's showtime

We vinden het steeds leuker om design – van sneakers tot hippe accessoires – te verzamelen. De open, transparante plexiglas kast van HKliving bestaat uit modules en is perfect om je verzameling in te laten shinen. In een kleurrijk interieur creëer je een mooie balans door witte wanden en zwarte raamdecoratie te kiezen. Zwarte horizontale jaloezieën zijn dan ook bezig aan een ware comeback in een basis van wit en zilverkleurige metallics.

Foto: Maison&Objet ‘Color Power’ van Elisabeth Leriche, ph. Anne-Emmanuelle Thion en Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®

Fris met blauw

Met blauw steel je de show in huis! Laat dit bij voorkeur in verschillende tonen terugkomen in een ruimte. Voor raamdecoratie is een glanzende, horizontale jaloezie in kobaltblauwe kleur een sportieve sfeermaker. Combineer het met de nieuwe tafel Tavolo 2 van Pulpo Products; nu al een echt trendobject met sculpturale uitstraling. Bijzonder is dat door de kleur- en materiaalkeuze deze exclusieve tafel ook een jonge en sportieve look heeft. De combinatie van kwaliteit, exclusiviteit, kleurrijk en sportief is helemaal nieuw. Vergelijkbaar met de luxe hiphop streetstyle look van exclusieve modemerken als Louis Vuitton en Balenciaga.

Foto: FW22 HKliving en Duette® Shades van Luxaflex®

In beweging

Het interieur komt steeds meer ‘in beweging’ met flexibele wandunits, lichtgewicht zitmeubelen die makkelijk te verplaatsen zijn en raamdecoratie die makkelijk en snel omhoog en omlaag kan met één beweging. Deze praktische voordelen zijn belangrijk in de nieuwste woontrends. Geen zwaargewicht en logge objecten meer, maar hou het interieur licht, luchtig en sportief!

Stoer lijnenspel

In dit sportieve trendinterieur is de basis wit en clean met aluminium en roestvrij staal ‘in the lead’. Creëer een mooi contrast met zwarte horizontale jaloezieën die extra stoer zijn met een verticale, brede ladderband. Je kiest overigens zelf de breedte van de ladderband, want deze raamdecoratie wordt door Luxaflex® op maat en naar jouw smaak voor je gemaakt.

Design icons - Smiley & Luxaflex®

De iconische smiley bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met allerlei leuke accessoires waar je meteen vrolijk van wordt. Wist je dat Luxaflex® al 71 jaar oud is? Stel je even voor hoe innovatief en trendy de aluminium jaloezieën toen waren, en dat deze raamdecoratie anno 2022 nog steeds hypermodern is. Een tijdloos en kwalitatief design gaat nooit verloren.

Foto: Luxaflex® Rolgordijnen, Luxaflex LightLine® Rolgordijnen en opbergmanden Maxim Stripe van Hay

Speel met licht

Strakke lijnen, vrolijke streepjes en sportief blauw maken de sfeer tijdloos en energiek. Het daglicht stroomt zo optimaal mogelijk binnen met de nieuwe collectie Luxaflex LightLine® Rolgordijnen. Het geeft optimale privacy omdat je er niet ‘doorheen’ kunt kijken, maar het daglicht schijnt nog wel door deze semi-transparante rolgordijnen heen. Hoe meer licht en ruimte, hoe beter je je voelt!

Foto: Aluminium Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® en beddengoed van Hay

Lijnenspel

Wil je het interieur een meer persoonlijke uitstraling geven? Zoek dan iets in je favoriete kleuren en decoreer je kamer ermee. Dit kan al heel simpel met bijvoorbeeld een nieuw dekbedovertrek in een sportieve streep. Dit werkt niet alleen kleurrijk, maar het is ook nog eens de nieuwste trend voor in de slaapkamer. Cool in een neutrale basis van lichtgrijze naturellen.

Foto: badkamer Duravit D-Neo en handdoeken Dusen Dusen

Luxe badkamer

De nieuwste badkamertrends laten veel zwart-wit zien met een ‘japandi-look’ voor een serene rust. Dit najaar is er ook behoefte aan wat meer energie in huis die je met deze gestreepte handdoeken al snel creëert. Je kunt in de collectie van Luxaflex® eindeloos veel variaties in raambekleding vinden die geschikt zijn voor in de badkamer.