Lichtheid & kleur in het interieur

  • 31 maart 2023
  • Monique van der Reijden
  • Trends, Tips

In deze nieuwe trendblog geeft trend forecaster Monique van der Reijden stylingtips om het optimale gevoel van well-being in huis te halen. Laat je inspireren!

In het moderne interieur hoeft de ene trend de andere niet uit te sluiten. Voor 2023 mixen we er op los met de trend Lichtheid en de trend Color Vibe voor een gevoel van optimale well-being. We worden zen van de nieuwe, bleke natureltinten en wisselen af met fellere, chromatische kleuren voor dynamiek en energie. Met de nieuwe collectie raamdecoratie van Luxaflex® ontdek je in elke kamer hoe licht en kleur elkaar versterken. In deze blog laat topstylist en trend forecaster Monique van der Reijden zien hoe je deze trend in je interieur verwerkt.

Sfeercompilatie Monique van der Reijden Sfeercompilatie Monique van der Reijden

Het WOW-effect

Speel in huis met licht en kleur om zo in elke kamer een persoonlijke sfeer te creëren. Zo kan de open keuken een oase van rust en licht zijn en de slaapkamer meer funky met een hippe trendkleurenmix van blauw, groen en zachtgeel. De keuze van raamdecoratie is essentieel voor het versterken van de sfeer. Ga voor semi-transparant naturel of juist een color blocking-effect voor het raam.

Foto: horizontale jaloezieën van Luxaflex® en HKliving

Groen met blauw

Met kobaltblauwe Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® creëer je een cool kleurenvlak in je interieur dat natuurlijk en subtiel aanvoelt omdat het daglicht er doorheen komt. Combineer het met een groene bank van HKliving en hier en daar een neon accent om zo het trendgevoel in huis te halen.

Foto: Crafty Collage en New Wave van &klevering en zwarte shutters van Luxaflex®

Multi Color & zwart

We zijn verliefd op de kleurrijke en organische accessoires uit de voorjaar/zomer 2023-collectie van &klevering. De hippe, artisanale stijl past overal bij en maakt je meteen vrolijk. Hoe meer kleur in de styling wordt gebruikt, hoe groter de behoefte aan een zwart element voor de balans. Zwarte Luxaflex® Shutters zijn stoer en tijdloos en stabiliseren het felle kleurgebruik in de styling. Ze passen op draai-kiepramen en op dakramen, ook op de bekende Velux en Fakro varianten.

Foto: Duette® Shades met PowerView® Automation, stoel Teddy van Hübsch

Chillen in het groen

De trendkleur groen verovert het interieur en combineert goed met dit blauwe Auping Essential bed. Kies voor de ramen een combinatie van rolgordijnen en kamerhoge gordijnen in exact dezelfde olijfgroene kleur van Luxaflex®. De Teddy Lounge Chair in duotoon roze/rood is een vrolijk kleuraccent in de slaapkamer en zit daarbij erg comfortabel.

Foto: slaapkamer trend Revive van Dulux en Twist® rolgordijnen van Luxaflex®

Creatief

Deze Twist® Rolgordijnen hebben een abstract en natuurlijk dessin in pastelroze tinten, waardoor een bijzondere filtering van het daglicht ontstaat. Combineer deze raamdecoratie met groen en blauw in de slaapkamer waarbij het plafond ook mee geschilderd kan worden. Mix de organische motieven vervolgens met grafische patronen voor een extra creatieve sfeer.

Foto: tissue box Scallop, behang Hialeah van Astek en glazen kopje via Sklum

Stylingtip: schulprandje

De schulprand signaleren we overal. Dit randje vrolijkt de sfeer meteen op en maakt het interieur wat speelser en minder strak.

Foto: dekbedovertrek Filip van Marc O’Polo en Houten Jaloezieën van Luxaflex®

Yin-energie

Rust in de slaapkamer creëer je met wit, zandtinten en organische dessins die doen denken aan de zee en het strand. Het dekbedovertrek Filip van Marc O’Polo voelt aan als zomervakantie! De Yin-energie die daarvan afstraalt brengt rust en laad je weer op. In de collectie Houten en Horizontale Jaloezieën collectie vind je een grote hoeveelheid aan kleuren. De jaloezieën zijn elegant gemaakt voor een minimalistische look and feel; très chic!

Foto: keuken Kabinet van Garde Hvalsøe en Duette® Shades van Luxaflex®

De lichte keuken

We zijn dol op deze zwevende keuken die niet eens meer op een keuken lijkt. De lichte naturel look loopt over in de rest van het interieur. Deze Duette® Shades met een subtiel organisch dessin is als raamdecoratie en designelement een goede voor deze Scandinavische sfeer.

Foto: glazen servies Tundra van Oiva Toikka voor Iittala Foto: glazen servies Tundra van Oiva Toikka voor Iittala

Glas met structuur

Transparant glas met een structuur is de nieuwe richting in het interieur. Het servies Tundra van Iittala werd echter al in 1970 ontworpen en bestaat uit tactiel glaswerk geïnspireerd op het ruige Arctische landschap van de Toendra. De meerdere kleine patronen geven een stevige structuur die prettig en tactiel aanvoelt. Dit geeft weer aan dat modern design ook tijdloos is.

Foto: Duette® Shades van Luxaflex®, bordje Cloud van &klevering en cloud geurkaars via Atelier Frenchie

In de wolken

Zodra het zonnetje door de wolken schijnt, is het heerlijk om naar buiten te kijken en zoveel mogelijk te genieten van het warme daglicht. Het Top-Down / Bottom Up- systeem zorgt ervoor dat je nog steeds lichtinval kan hebben, maar ongestoord kunt genieten van je privacy. Laat vervolgens het hemelse blauw terugkomen in het interieur met bijvoorbeeld deze gezellige Cloud borden van Atelier Frenchie.