De interieurtrends voor de herfst van 2023

  • 22 september 2023
  • Eline van Dijk
  • Trends, Tips

De herfst is een tijd van rust en gezelligheid. Het is een tijd om je huis warm en knus te maken en om te genieten van de mooie kleuren die de natuur te bieden heeft.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn altijd in de herfst in trek. Denk aan hout, steen, leer en wol. Deze materialen geven je huis een warm en rustgevend gevoel. Je kunt ze gebruiken voor meubels, accessoires en vloeren. Dé raamdecoratietrend van dit najaar: houten jaloezieën!

Luxaflex® houten jaloezie kleur 8354 - Bamboo 50mm Luxaflex® houten jaloezie kleur 8354 - Bamboo 50mm

Warme kleuren

Warme kleuren zijn perfect geschikt voor de herfst. Denk hierbij aan rood, oranje, geel, groen en bruin. Deze kleuren geven je huis een gezellige en knusse uitstraling. Je kunt ze gebruiken voor de muren, de meubels en de accessoires.

Contrast kleur Wild Wonder van Flexa, gordijnen en vouwgordijnen van Luxaflex® Contrast kleur Wild Wonder van Flexa, gordijnen en vouwgordijnen van Luxaflex®

Geometrische patronen

Geometrische patronen zijn een populaire trend voor de herfst van 2023. Je vindt ze terug in behang, vloeren, woonaccessoires én de nieuwe collectie plissé shades van Luxaflex®, die vanaf half oktober verkrijgbaar zal zijn. Geometrische patronen geven je huis een speelse en moderne uitstraling.

Ontdek onze plissé shades

Vanaf half oktober is de gloednieuwe collectie verkrijgbaar

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Vraag de gratis brochure aan

Plissé gordijn en sfeerbeeld van Luxaflex®.

Planten

Planten zijn een geweldige manier om je huis een natuurlijke en frisse uitstraling te geven. Frisse, groen en levendige planten geven sfeer, energie en (letterlijk) zuurstof aan je interieur. Ze helpen ook om de lucht te zuiveren en de luchtvochtigheid te verhogen. Je kunt planten op verschillende plaatsen in je huis neerzetten, zoals op de vensterbank, op de tafel en op de vloer. Denk groot: een plant mag best een blikvanger zijn.

Sfeerbeeld Luxaflex®

Comfortabele meubels

Comfortabele meubels zijn essentieel voor een gezellige herfstsfeer. Kies meubels die je uitnodigen om te relaxen en te genieten van de rust. Denk aan een grote bank, een comfortabele fauteuil en een zachte vloerkleed.

Meubels als blikvanger met Luxaflex® plissé shades - Ombre Topar 8083 Meubels als blikvanger met Luxaflex® plissé shades - Ombre Topar 8083

Sfeervolle verlichting

Sfeervolle verlichting is ook belangrijk voor een gezellige herfstsfeer. Gebruik warme lampen met een zacht licht, zoals kaarsen, tafellampen en vloerlampen. Je kunt ook verlichting gebruiken als accent voor je planten en meubels. Een mooi uitgelichte plant of een kunstwerk ‘verlicht’ je kamer.

Luxaflex® Duette® shades Luxaflex® Duette® shades

Decoratieve accessoires

Decoratieve accessoires kunnen je huis een persoonlijk tintje geven en de herfstsfeer versterken. Denk aan kussens, plaids, vazen, schilderijen en foto's. Je kunt ook accessoires met herfstthema's gebruiken, zoals pompoenen, herfstbladeren en eikentakken.

Met deze simpele aanpasssingen kun je je huis een gezellige en stijlvolle herfstsfeer geven. Laat je inspireren door de natuur en door je eigen smaak en creëer een huis waar je graag thuiskomt.