Horren op maat de musthave van dit seizoen!

  • 11 mei 2023
  • Sophie de Keijzer
  • Trends

Wil jij binnenshuis ook ongestoord genieten van frisse lucht? Lees dan onze blog over horren, want deze zijn naast praktisch ook heel stijlvol. Insectenwerend, pollenwerend, comfortabel én sierlijk.

De lente is begonnen, maar we hebben het zonnetje nog niet zoveel gezien. Wel is het erg vochtig en is de temperatuur vrij hoog. Ook de insecten reageren daarop en komen maar al te graag weer uit hun schulpjes gekropen. Om ervoor te zorgen dat jij ook binnen ongestoord van het mooie, warme lenteweer kunt genieten, delen we in deze blogpost een aantal tips voor het gebruik van horren. Want horren zijn heel praktisch en bieden bescherming tegen insecten en allergieën, maar door de vele kleur-, structuur- en dessinmogelijkheden, past een hor op maat bij elk interieur!

Ongestoorde nachtrust

De start van het voorjaar betekent dat we ook weer wat vaker met de ramen open zullen slapen. Dan is het wel zo prettig als de muggen buiten blijven, zodat jij uitgerust wakker wordt en niet de halve nacht op zoek bent naar dat vervelende zoemertje. Daarom is een hor op maat een echte musthave om er zeker van te zijn dat de slaapkamer insectenvrij blijft. Onze horren zijn duurzaam, tot op de millimeter op maat gemaakt en verkrijgbaar in verschillende profiel- en gaaskleuren. Zo zijn deze naast de populaire kleur wit en vier standaard profielkleuren, ook verkrijgbaar in iedere RAL-kleur. Hierdoor past een hor altijd bij jouw interieurstijl en de kozijnkleur.

Niet alleen insecten-, maar ook pollenwerend

Het primaire doel van een hor is het buiten houden van insecten, zodat je binnen ongestoord kunt genieten van de frisse lucht. Maar wist je dat onze horren ook verkrijgbaar zijn met pollenwerend gaas? Door te kiezen voor Poll-Tex® gaas wordt 90 procent van alle pollen uit de lucht gefilterd. Dat is de perfecte uitkomst als je last hebt van hooikoorts! Ook zijn onze horren beschikbaar met ClearView®, waarbij het zicht naar buiten verbetert en er 25 procent meer ventilatie mogelijk is doordat de draden van het gaas dunner zijn. En heb je huisdieren? Kies dan voor een hor met extra dik gaas tegen scherpe nagels.

Hordeuren voor elke tuin of elk balkon

Loop je ‘s zomers graag van binnen naar buiten de tuin in? Naast onze plissé- en rolhordeuren, is de scharnierende hordeur een praktische en stijlvolle oplossing bij openslaande terras- of balkondeuren. Ook voor schuifpuien biedt onze schuivende hordeur een goede oplossing. Als je het fijn vindt dat je hordeur langzaam sluit, kun je kiezen voor het plaatsen van een SoftClose systeem in de rail; comfortabeler en veiliger!

Levensreddende horren

Voor ons in Nederland is een hor voornamelijk een luxeproduct om onze leefomgeving aangenamer te maken. In andere landen kan een hor levens redden. Daarom gebruiken wij onze kennis over insectenwering al jaren in Malawi. Zo plaatsen we horren in gezondheidscentra en kraamklinieken om vrouwen en pasgeborenen te beschermen tegen de malariamug. Malaria is namelijk een infectieziekte die wordt overgedragen door besmette muggen. Helaas is er nog geen vaccin, maar gelukkig dragen horren ook bij aan het buiten houden van de besmette muggen.