Luxaflex® Buitenjaloezieën: windvast, energiebesparend en stijlvol

  • Tips

Buitenjaloezieën werken zonwerend én energiebesparend. In de zomer weren ze het directe zonlicht waardoor de zon niet rechtstreeks op je raam valt - in de winter werken de jaloezieën als een schild tegen kou van buiten.

Mooi & Praktisch

Met Buitenjaloezieën kan je, door het kantelen van de lamellen, volledig zelf de hoeveelheid lichtinval in een kamer bepalen. Waar een rolluik 100% afsluit, zijn buitenjaloezieën een betere optie als je natuurlijke lichtinval wilt hebben in een ruimte en toch de zon en de warmte wil weren.

Buitenjaloezieën werken warmte-isolerend en weren zonlicht en kou. Buitenjaloezieën zijn dus energiebesparend, omdat de airco of verwarming minder snel aan gaat en zo ja, deze niet direct op de hoogste stand hoeft te staan.

Buitenjaloezieën zijn ook ideaal voor kantoren, thuiswerkplekken en … slaapkamers. Met buitenjaloezieën krijgt u nog genoeg zonlicht binnen afhankelijk van de stand van de lamellen en kunt u dus voorkomen dat de zon op uw computerscherm schijnt. Omdat je de lamellen in elke gewenste hoek kunt kantelen, regel je zelf hoeveel zonlicht er binnenkomt en maakt de stand van de zon daardoor niet uit. Het verstoort het uitzicht niet, waardoor je dus voldoende doorzicht behoudt.

Sterk, duurzaam en voor ieder raam

Net als het vertrouwde zusje voor binnen zijn Luxaflex® Buitenjaloezieën de meest directe vorm van zonwering, en licht- en warmtebeheersing. Bovendien zijn ze voor meer dan 90% gemaakt van gerecycled aluminium. Het is daarmee een “groene” oplossing, die het binnenklimaat verbetert, ventilatie mogelijk maakt én grotendeels circulair is.

Het aanbod lamellen varieert van zeer flexibele slanke lamellen tot de speciale, gekraalde 88 mm lamel. Voor iedere gevel, iedere toepassing en bij iedere “windbelasting” is de juiste oplossing mogelijk. Zeker op grote hoogte is het heel belangrijk dat de buitenjaloezieën windvast zijn. Door toepassing van spandraden aan de zijkanten van het product, is alleen een bevestiging aan de boven- en onderkant nodig. Hierdoor kunnen ook glasvlakken zonder kozijnprofielen worden bedekt.

Slim besparen op je energierekening

Door een juist gebruik en een juiste combinatie van binnen- en buitenzonwering bespaar je al gauw fors op je energierekening, en dat kan zeker nu om forse bedragen aan. Onze maatwerk zonwering voor binnen en buiten vraagt, voor het beste resultaat, ook om een advies op maat. Een van onze adviseurs helpt je graag verder.