Voordelen van rolgordijnen in de (kinder)slaapkamer

  • 1 december 2023
  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Rolgordijnen hebben een strakke uitstraling en passen in vrijwel ieder interieur. Het is vanwege het makkelijke systeem ook een van de meest gekozen opties voor dakramen. Vooral in de slaapkamer is een rolgordijn met verduisterende stof ideaal. De enige uitdaging is een keuze maken uit de talloze kleuren en patronen.

Een stylish alternatief voor het traditionele gordijn

Wanneer men aan raambekleding voor de slaapkamer denkt, komt vaak het beeld van traditionele gordijnen die van het plafond tot aan de grond hangen. Een andere optie is rolgordijnen. De naam verklapt het eigenlijk al: een rolgordijn is een gordijn dat op- en afgerold kan worden en waarmee eenvoudig een raam afgedekt kan worden. Hiermee heb je optimale privacy en een stylish alternatief voor het traditionele gordijn.

Witte Rolgordijnen in de slaapkamer Witte Rolgordijnen in de slaapkamer

Nachtrust op rolletjes

Veel mensen hebben er last van en kunnen er niet goed van slapen: licht dat door de kiertjes van de gordijnen je slaapkamer binnenkomt. Vooral als je op de zolderverdieping slaapt, zijn verduisterende rolgordijnen erg geschikt. Rolgordijnen zijn een van de meest gekozen opties voor dakramen. Waar traditionele gordijnen bij een dakraam door de zwaartekracht naar beneden zouden hangen, kunnen rolgordijnen aan de hoogte en breedte van het raam worden aangepast, waardoor het goed aan het raam aansluit. Met een ruime keuze uit verduisterende stoffen in verschillende kleuren en patronen is er voor elk interieur wel een geschikt soort.

Naast dat je kunt kiezen uit de verduisterende rolgordijndoeken, kun je ook een knallend dessin toepassen. Hiermee kun je je raam als accent gebruiken en de rest van je kamer in basiskleuren uitvoeren. Met het licht sluit je (zeker zomers) ook een deel van de zonnewarmte buiten. Hiermee voorkom je klamme nachten of te vroeg wakker worden door de opkomende zon.

Azuurblauwe Rolgordijnen van Luxaflex® Azuurblauwe Rolgordijnen van Luxaflex®

Een vrolijke kinderslaapkamer

Niks is voor een kind zo belangrijk als een goede nachtrust. Naast een boekje lezen voor het slapen of een glas warme melk, is ook een donkere kamer van belang. Vooral omdat kinderen vaak al voordat het donker wordt naar bed gaan. Ga daarom voor een verduisterend rolgordijn en de kleine slaapt als een roosje. In de kinderkamer mag het ook wat kleurrijker en speelser dan in de rest van het huis. Laat je inspireren door de vele kleuren en patronen van onze rolgordijnen, zoals felrood of een vrolijke print.

Opgroeiende kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Bij Luxaflex® beschouwen we de kindveiligheid dan ook als onze hoogste prioriteit. Het veiliger maken van onze producten voor huizen met kleuters en jonge kinderen vormt daarom een belangrijk onderdeel van onze ontwerpfilosofie. Luxaflex® biedt daarom een ruime keuze aan innovatieve bedieningssystemen die zijn ontworpen met oog voor veiligheid, bedieningsgemak en vormgeving – van volledig gemotoriseerde systemen tot koordloze alternatieven. Download onze gratis brochure voor een uitgebreid overzicht van de veiligheidsopties van onze producten.

Groene Rolgordijnen van Luxaflex® Groene Rolgordijnen van Luxaflex®

Nooit meer uit bed voor de (rol)gordijnen

Er is niets luxer dan dat de rolgordijnen ’s ochtends en ’s avonds automatisch voor je opengaan. Dit is heel makkelijk in te stellen met de PowerView® App. Met dit systeem bedien je de raambekleding via je smartphone, tablet of via stembesturing, zo vanuit je bed. Zo kun je heel gemakkelijk instellen wanneer de raambekleding open- en dichtgaat en geniet je overal van optimaal comfort. Extra fijne bijkomstigheid: dit is ook handig om inbrekers te weren als je op vakantie bent!