3 kleurentrends in raamdecoratie voor 2024

  • 29 december 2023
  • Monique van der Reijden
  • Trends

Voor het interieur van 2024 signaleren we drie nieuwe kleurentrends die direct van invloed zijn op onze raamdecoratie. Laat je inspireren door deze nieuwste woonsferen, decoreer je raam in laagjes, speel met toon-op-toon kleuren en kies duurzaam. Trendforecaster Monique van der Reijden geeft je de laatste stylingtips!

Trend 1: Pastel Chic

Parallel aan de opkomst van meer ‘zachtheid’ in het interieur zijn pastelkleuren een enorme trend geworden. Ze creëren een modisch accent en versterken het gevoel van wellness. Het effect is dan ook groots om een ‘klassieke’ naturel basiskleur zoals zand te mixen met een pastel: van vergrijsd lila en abrikoos tot zalmroze.

Luxaflex® Plissé shades en Karwei – California Mauve

Stylingtip: kleur alles mee

Combineer de vergrijsde lila kleur PB 1617 uit de Plissé shades collectie van Luxaflex® met de Karwei trendkleur van het jaar, California Mauve. Vul aan met mosterdbruin en paars voor een nieuw gevoel in huis. Schilder de kozijnen en binnendeuren mee en geef ook het plafond een lichtere ‘toon’ van de trendkleur lila voor het creëren van meer sfeer.

Luxaflex Lightline® rolgordijnen en Grace of Glaze servies

Stylingtip: romantisch met zalmroze

Zalmroze is de opvolger van roze in het interieur en heeft een romantische en elegante werking op de sfeer in huis. Deze nieuwe kleur is net zo actueel als lila en combineert prachtig met donkerpaars. De stylingtip is dan ook om te kiezen voor Luxaflex Lightline® rolgordijnen in de kleur 9760. Combineer dit in de basis met zachte nude kleuren in luxe materialen zoals bouclé wol, zijde en suède!

Flexa en Duette® shades van Luxaflex®

Stylingtip: altijd zomer!

Dat geel een grote comeback maakt is helder, maar met welke exacte tint tik je het juiste trendgevoel aan? Voor 2024 is het advies om een zachte abrikoos te mixen met lichte naturellen, wit en lichte houtkleuren. Zo ontstaat een tijdloze, vrolijke en zomerse sfeer. Met Duette® shades in de kleur DS1854 haal je de juiste trendkleur in huis. Groot extra voordeel is de isolerende werking van deze shades met honingraatstructuur.

Zuiver kerst 23, Verpan, horizontale jaloezieën en rolgordijn van Luxaflex®

Trend 2: Metallic Mood

Natuurlijke materialen zijn niet meer te stoppen in huis en in navolging van natuursteen en hout is metaal het ‘nieuwe materiaal’ om mee aan de slag te gaan. In raamdecoratie kan je hiermee alle kanten op. Van zilver optieken tot gun metal: de stoere en moderne draai die je geeft aan je interieur is verrassend.

Andrea Incontri, ph.Helena Barbetta en horizontale jaloezieën en rolgordijn van Luxaflex®

Stylingtip: craquelé

Bekijk deze zilverkleurige horizontale jaloezieën van Luxaflex® (nr. 1456) vooral even van dichtbij: je ziet dan de enigszins ‘verweerde’ craquelé finish die deze raamdecoratie zo actueel en trending maakt. Het effect van deze raamdecoratie is verrassend decoratief en natuurlijk door de organische structuur.

Little Greene en donkerbruine horizontale jaloezieën van Luxaflex®

Trend 3: Brownietime!

We lopen warm voor de trendkleur bruin in het interieur en dan het liefste een hele reeks van warme bruintinten die in één ruimte worden toegepast. Laat je inspireren door de kleuren van brownies, fudge en chocolade en mix met natuurlijke materialen zoals warme houtsoorten en stoer zwart als accentkleur.

Dutch Wall textiles, gordijnen van Luxaflex® en Bloomon

Stylingtip

De funky gezelligheid uit de jaren ’70 herleef je in de nieuwste woontrends. Door het bruine trendpalet toe te passen in echte retromaterialen als fluweel, mohair, chenille, leer en suède versterk je die ‘beroemde’, relaxte sfeer.

Organische vloerkleden Desso Asteranne en shutters en gordijnen van Luxaflex®

Stylingtip: boost de sfeer én het milieu

De collecties van Luxaflex® zijn zo samengesteld dat je de raamdecoratie in laagjes kunt combineren. Kleuren en materialen zijn hierbij op elkaar afgestemd en op maat gemaakt zodat het perfect hangt. Niet alleen in sfeer, maar ook qua akoestiek en warmte-isolatie is dit aan te raden. Denk aan shutters in combinatie met kamerhoge gordijnen of een verduisterend rolgordijn met een semi-transparant gordijn voor kleur en verzachting. Dit voelt niet alleen warmer en meer comfortabel aan, maar verrijkt ook de exclusieve uitstraling van het interieur.