hero background

Eén op de drie Nederlanders is thuiszijn meer gaan waarderen dit jaar

Thuiskomen met Luxaflex®

De plek waar je je thuis voelt

Je huis, je thuis. Thuiskomen en thuis zijn staat nu meer centraal dan ooit. Voor je eigen gezondheid en die van anderen. Maar voor iedereen heeft thuiskomen een andere betekenis. Wat maakt thuiskomen zo speciaal voor jou en wat doe jij het liefste thuis? Wij hebben dit onderzocht en laten vijf mensen hun persoonlijke verhaal met je delen.

Ondanks dat we dit jaar met z’n allen - verplicht - meer thuis zijn, vindt meer dan driekwart (78%) van de Nederlanders het nog steeds heerlijk om thuis te komen. Sterker nog, een derde (32%) is thuis zijn door de lockdown zelfs meer gaan waarderen. Ook voelt de ruime meerderheid (85%) zich, ondanks het vele thuiswerken, helemaal ontspannen thuis.

Thuis voor de buis

Een goed programma op de televisie, een spannende film of hilarische serie: Nederlanders zijn er dol op. Maar liefst 71 procent van de Nederlanders geeft aan dat dit behoort tot de favoriete bezigheid thuis. Ook lezen blijkt nog steeds een populair tijdverdrijf te zijn in de Nederlandse huizen: voor vier op de tien Nederlanders is een goed boek of een krant een van de meest favoriete bezigheden. Daarnaast vindt een derde het fijn om thuis bij te praten met partner, familie of vrienden.

Hobby's

Naast entertainment en bijkletsen, houden Nederlanders zich ook graag bezig met hobbies. Zo zegt een kwart van de Nederlanders zich goed te kunnen ontspannen tijdens het koken en houdt nagenoeg een vijfde zich graag bezig met tuinieren of een andere creatieve hobby.

*Onderzoek uitgevoerd door Multiscope onder 1.020 respondenten, september 2020.

We zijn graag thuis!

Eén op de drie Nederlanders is thuiszijn meer gaan waarderen door de lockdown. Omdat onze producten al generaties lang in de Nederlandse woningen aanwezig zijn, weten wij wat een huis een thuis maakt!

Waar denk jij aan als je denkt aan thuiskomen? Deze Nederlanders delen hun verhaal.

Thuiskomen met Abbygail

Abbygail woont samen met haar vriend en haar dochter van één jaar oud. Ze is docent Nederlands op een middelbare school in Amsterdam. Ook in haar beroep ging ineens het roer fors om. Na eerst alleen online les te hebben gegeven, ziet ze haar leerlingen nu weer in de klas, maar op afstand. Hoe heeft zij de afgelopen maanden beleefd?

Thuiskomen met Wim

Wim is 72 jaar oud en heeft veel hobby's. Omdat het in deze tijd moeilijk is om erop uit te gaan, voelt hij zich toch weleens eenzaam. Hij is dol op pixelen, lezen en vliegtuigspotten. Door contact te houden met de mensen om zich heen probeert hij de eenzaamheid tegen te gaan.

Thuiskomen met Jet

Jet is dol op koken! Ook media is haar met de paplepel ingegoten, niet gek met een journalist als vader en een moeder die restaurantcriticus was. Als tv-kok en schrijver van foodblogs en boeken combineert ze deze passies. Ze is net bevallen van haar eerste kindje. Daarom is thuis zijn juist nu erg belangrijk.

Thuiskomen met Linda

Linda is werkzaam op de intensive care als verpleegkundige, waar ze zelfs de eerste coronapatiënt van Nederland van de beademing heeft gehaald. Haar werk is dit jaar fors drukker en intenser geworden. Voor haar is thuiskomen het moment van ontspanning en haar huis is de plek om te verwerken wat ze tijdens haar werk heeft meegemaakt.

Thuiskomen met Joyce

Joyce woont samen met haar man en twee kinderen. Eén van hen, dochter Madeleine, is meervoudig beperkt. Voor Joyce is thuis pas echt thuis als er niemand anders in huis is, en het gezin samen, zonder hulp, oppas of verzorger, kan zijn. Joyce is werkzaam in de evenementenbranche en pas verhuisd. In dit nieuwe huis kan Madeleine lopen met haar looprek, omdat ze meer ruimte heeft. Ook dit geeft "thuis" voor Joyce een extra dimensie.

Jouw huis nog meer thuis laten voelen?

Ga langs bij één van onze specialisten en maak jouw huis helemaal af