Stoffen van oceaanplastic

Greenscreen® Sea-Tex is 's werelds eerste rolgordijn van gerecycled oceaanplastic.

Lees het hele verhaal

GreenScreen® Sea-Tex

We willen zoveel mogelijk doen voor het milieu. Bijvoorbeeld door een van de grootste problemen van dit moment aan te pakken: de bedreiging van onze oceanen. We zijn dan ook erg trots op Luxaflex® Greenscreen® Sea-Tex™, de eerste rolgordijnstof ooit die is gemaakt van 50% gerecycled plastic uit de oceaan.

Denk aan alle plastic producten die we dagelijks gebruiken: boodschappentassen, verpakkingen voor levensmiddelen, frisdrankflessen, rietjes – de lijst is eindeloos. Plastic is erg handig, maar het succes van plastic heeft een hoge prijs.

Het probleem van de plasticsoep

Het duurt honderden jaren voordat plastic is afgebroken en het heeft desastreuze gevolgen voor het leven in zee. Het opruimen van dit afval is een van de meest urgente milieukwesties.

We worden omringd door plastic.

Het plastic in de Stille Oceaan heeft een 'plasticsoep' gevormd van maar liefst 15 miljoen vierkante kilometer.

Meer informatie

De lokale afdelingen organiseren schoonmaakacties op stranden. Bijna 100% van het aan de kust verzamelde plastic afval wordt gebruikt voor de productie van GreenScreen® Sea-Tex™ garen. Daarnaast hebben wij het Hunter Douglas 'U-Turn' programma in het leven geroepen om schoonmaakacties op stranden te houden met onze eigen werknemers. Wij gaan voor een positieve impact!

Groene doelstelling

GreenScreen® Sea-Tex™ garen wordt gemaakt van afval dat wordt verzameld door de Waterkeeper Alliance, een internationale organisatie met 300 afdelingen in 35 landen.

Lees verder

Internationale certificering:

GreenScreen® Sea-Tex stoffen zijn gecertificeerd volgens de hoogste internationale normen en hebben de Cradle to Cradle certificering 'Bronze'.

Gratis Deskundig Advies

Stap binnen bij je lokale Luxaflex® verkoper om het assortiment Luxaflex® Sea-Tex Rolgordijn stoffen te bekijken en de beste duurzame raambekleding voor je woning te vinden.

Zoek hier een showroom in de buurt