Missie Project Malawi

Malaria is helaas nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken onder zwangere vrouwen en jonge kinderen in Malawi. Samen met haar dealers draagt Luxaflex® haar steentje bij in de strijd tegen malaria.

Waar horren in Nederland de leefomgeving comfortabeler maken, kan een hor in Malawi het verschil maken tussen leven en dood. De bijdrage van Luxaflex® is dan ook van groot belang: kwetsbare groepen helpen door het installeren van horren die muggen buitenhouden.

Doel Project Malawi

Project Malawi richt zich op het plaatsen en onderhouden van horren in geboorteklinieken en ziekenhuizen in Malawi. Zo worden (toekomstige) moeders en hun kinderen beschermd tegen deze levensgevaarlijke infectieziekte. Momenteel heeft Luxaflex Nederland met zeven geboorteklinieken een duurzame samenwerking, namelijk in de Malawische plaatsen Nkhoma, Malingunde, Nathenje, Malembo, Chimbalanga, Mlanda en Mphunzi.

Door het installeren van de op maat gemaakte Luxaflex® horren wordt jarenlange bescherming geboden, aangezien het gaas is gemaakt van hoogwaardige materialen en daardoor bijzonder duurzaam is. Zo blijft er voldoende ventilatie mogelijk en worden de muggen die malaria verspreiden effectief geweerd. Om dit project verder te kunnen uitrollen, is steun van de Luxaflex® dealers nodig. Luxaflex Nederland vraagt hen niet om een financiële bijdrage, maar om aandacht, inzet en enthousiasme. Want hoe meer horren er worden verkocht, hoe groter dit project kan worden aangepakt.

Naast Project Malawi is Luxaflex® ook trotse sponsor van de School for the Blind in Malingunde – een blindenschool waar ongeveer veertig kinderen permanent wonen – en van Bright Vision Orphan Care in Chamadenga; een organisatie die de behoeften van kwetsbare (wees)kinderen en hun families tegemoetkomt.

Terugblik

Op 25 april 2014 lanceerde Luxaflex Nederland haar eerste grote horrencampagne voor Malawi en in juni dat jaar brachten zij hun eerste bezoek aan Malawi voor een inventarisatie. Inmiddels kan met gepaste trots gezegd worden dat Luxaflex® de afgelopen vier jaar mooie resultaten heeft bereikt. Wat begon als een ambitieus plan om een ziekenhuis in Malawi te voorzien van horren, is uitgegroeid tot een omvangrijk, jaarlijks terugkerend project. Dankzij de steun van consumenten zijn er samen met de Luxaflex® dealers inmiddels zeven geboorteklinieken en een ziekenhuis voorzien van horren – een prachtig resultaat!