Luxaflex® en Cordaid Memisa strijden tegen malaria in Malawi

Luxaflex® is trots om samen met Cordaid Memisa, een van de grootste Nederlandse organisaties op het gebied van hulpverlening aan moeders en kinderen, een bijdrage te leveren in de strijd tegen malaria in Malawi; nog steeds één van de belangrijkste doodsoorzaken onder zwangere vrouwen en jonge kinderen in Afrika.

In ons land is het vanzelfsprekend dat zoiets eenvoudigs als een hor ons leefklimaat in huis comfortabeler maakt, terwijl in Malawi een hor het verschil kan maken tussen leven en dood. Simpele oplossingen kunnen fors bijdragen aan het redden van levens.

Door een deel van onze horrenopbrengst aan dit project te besteden kunnen we alles op alles zetten om zwangere vrouwen en jonge kinderen te beschermen tegen malaria. Ons project met Cordaid Memisa richt zich op het aanbrengen van horren in kraamklinieken, ziekenhuizen en/of scholen in de omgeving van Malingunde in Malawi. Dit om (toekomstige) moeders en hun kinderen te beschermen tegen deze ziekte.

Door de installatie van op maat gemaakte Luxaflex® Horren wordt jarenlange bescherming geboden. Ventilatie blijft mogelijk en muggen die malaria verspreiden worden effectief geweerd. Het Luxaflex® gaas is gemaakt van hoogwaardige materialen en is daardoor bijzonder duurzaam.

Over Cordaid Memisa

Cordaid Memisa zet zich al bijna een eeuw in om gezondheidszorg betaalbaar en toegankelijk te maken voor de allerarmsten en geeft daarbij extra aandacht aan zwangere vrouwen: want moeders maken het verschil. Elke 2 minuten sterft ergens ter wereld een moeder tijdens haar zwangerschap, bevalling of in het kraambed. Vaak onnodig. Cordaid Memisa wil dat alle moeders veilig kunnen bevallen. En werkt daarom op tal van fronten om moedersterfte te voorkomen. Want moeders zijn onmisbaar, zij mogen niet sterven. Moeders, gezonde moeders hebben de wil om door te gaan. Voor zichzelf, voor hun kinderen, voor hun omgeving, voor hun land.

Lees meer over Cordaid Memisa