Luxaflex® steunt Willem Alexander Kinderziekenhuis

November 2015 – Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het Leidsch Universitair Medisch Centrum is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Het combineert een op het kind gerichte omgeving met de voordelen van de directe nabijheid van alle specialismen.

Wanneer een kind in het ziekenhuis wordt opgenomen, brengt dat steevast veel emoties met zich mee. De vertrouwde thuisomgeving moet worden ingeruild voor een omgeving met ‘enge dingen’ zoals prikken, pillen en slangetjes. Ouders vertrouwen op de beste behandeling voor hun kind en willen zoveel mogelijk tijd met het kind in het ziekenhuis doorbrengen.

Het WAKZ hecht daarom aan een uitnodigende en prettige inrichting waar kind en ouders zich kunnen ontspannen, richten op herstel en veilig voelen.

Omdat Luxaflex® kindveiligheid als hoogste prioriteit beschouwt en de invloed van een prettig interieur en daglichtregulatie op de mens erkent, was er in ogen van beide partijen een logische match. Luxaflex® heeft dan ook geadviseerd en de raamdecoratie geleverd en gesponsord ten behoeve van de nieuwe afdeling “Strand” . Totaal zijn bijna 200 Rolgordijnen XL geleverd met het doek Panama 3% Bronze 5905 voor de buitenramen en zijn de sluisdeuren voorzien van rolgordijnen. Hierdoor wordt, naast de zonwerende en lichtregulerende functionaliteit, ook een sfeervol en eenduidig beeld gecreëerd.

In de woorden van Ghislaine Ottevanger, directeur a.i. van het Willem-Alexander Kinderfonds “_Wij zijn zelf erg trots op het resultaat en hopen dat onze patiënten zich gastvrij en veilig zullen voelen op afdeling Strand. Zonder jullie hulp was het nooit zo mooi geworden_”