Luxaflex® en Cordaid Memisa samen sterk tegen malaria

Juni 2011 – Luxaflex® overhandigde woensdag 22 juni 2011 een cheque aan Cordaid Memisa om 5083 gezinnen in Congo aan een muskietennet te helpen. De actie was gekoppeld aan de introductie van de nieuwe horrencollectie van Luxaflex®. Klanten die in de actieperiode een hor kochten bij de deelnemende dealers, droegen automatisch bij aan de actie van Cordaid Memisa. Met de bijdrage van Luxaflex® kunnen nu meer dan 5.000 Congolese gezinnen geholpen worden.

Bescherming tegen insecten is in Nederland vrij gemakkelijk te realiseren door bijvoorbeeld het plaatsen van Horren. In een ontwikkelingsland als Congo ligt dit anders. Daar ontbreekt het mensen zelfs vaak aan een muskietennet. Een simpele oplossing die veel slachtoffers van ziektes als malaria kan voorkomen. Reden voor Luxaflex® om de handen ineen te slaan met Cordaid Memisa. Door deze samenwerking kan een ontwikkelingsland als Congo geholpen worden met de bescherming tegen insecten. Enerzijds door muskietennetten te financieren en anderzijds het bewustzijn over dit maatschappelijke probleem te vergroten.

De ontwikkelingsorganisatie Cordaid Memisa werkt in Congo samen met lokale organisaties om de basisgezondheidszorg te verbeteren. Het terugdringen van malaria is daarbij een belangrijke activiteit. Door middel van intensieve voorlichtingsprogramma’s leert Cordaid Memisa de bevolking over het nut van muskietennetten. Jaarlijks worden in Congo namelijk vier tot vijf miljoen mensen ziek door malaria. Tussen de 500 à 750 duizend mensen sterven uiteindelijk aan deze ziekte. Malaria is hiermee helaas nog steeds één van de voornaamste doodsoorzaken in dit ontwikkelingsland.

De gezamenlijke actie van Cordaid Memisa en Luxaflex® heeft 5083 muskietennetten opgeleverd. Jacqueline Leemkuil van Cordaid Memisa nam de cheque op het kantoor van Luxaflex® in ontvangst: “Het is geweldig dat een organisatie als Luxaflex® Cordaid Memisa steunt om gezondheidszorg voor de meest kwetsbare mensen mogelijk te maken. Samenwerking met het bedrijfsleven is voor ons van onschatbare waarde. Hierdoor kunnen wij meer mensen toegang geven tot vaak levensreddende gezondheidszorg”.