Reinigingsinstructies Verticale Jaloezieën

Verticale Jaloezieën – Stoffen lamelen

Bij Verticale Jaloezieën met stoffen lamellen dient u enkele richtlijnen aan te houden voor het reinigen i.v.m. de beschermlaag die zorgt voor stevigheid en duurzaamheid van de lamel. Het reinigingsadvies is sterk afhankelijk van de stofkwaliteit. Wanneer u niet zeker weet welke kwaliteit u gekocht heeft, raadpleeg dan eerst de Luxaflex® specialist.

Antares, Crepe Metal, Daydream, Elements, Memphis, Motion Topar Plus, Perla Topar, Phantom, Prelude Topar Plus, Prestige black-out, Prestige dim-out, Prestige Reex, Solo burn-out, Sonate Topar, Vinera, Waterfall
Deze kwaliteiten zijn te reinigen met een zachte borstel of spons – NIET in de wasmachine en NIET onderdompelen.

Handel als volgt:
Maak een handwarm sopje, beslist niet warmer dan 30°C, met een niet-synthetisch wasmiddel. Reinig de lamellen plaatselijk en voorzichtig met een zachte borstel. LET OP! Wanneer u te lang en te heftig boent, beschadigt de beschermlaag van de lamellen.

Andere stoffen lamellen

Deze zijn met de hand te reinigen in lauwwarm water – Let op: niet in de wasmachine doen.

Handel als volgt:
Haal de lamellen uit de bovenrail. Rol de lamellen op (om een kunststof rol) zonder onderplaten en verbindingsketting, zet dezevast met rijggaren of elastiek. Maak een handwarm sopje, beslist niet warmer dan 30°C, met een niet-synthetisch wasmiddel. Dompel de lamellen onder en laat deze niet langer dan 30 minuten weken. Spoel ze uit met koud water. Hang de lamellen met de onderplaten nat op aan de rail. Eventueel kunt u de lamellen nastrijken (polyester-stand) met behulp van een vochtige doek.

Verticale Jaloezieën – panel – aluminium – pvc lamelen

Panel
Bij Verticale Jaloezieën Panels dient u enkele richtlijnen aan te houden voor het reinigen i.v.m. de beschermlaag die zorgt voor stevigheid en duurzaamheid van de lamel. Wanneer u niet zeker weet raadpleeg dan eerst de Luxaflex® dealer.

Deze kwaliteiten zijn te reinigen met een zachte borstel of spons – NIET in de wasmachine en NIET onderdompelen.

Handel als volgt:

Maak een handwarm sopje, beslist niet warmer dan 30°C, met een niet-synthetisch wasmiddel. Reinig de lamellen plaatselijk en voorzichtig met een zachte borstel maar alleen de stof en niet de houten of aluminium strips, zonder ze uit de bovenbak te halen.

LET OP! Wanneer u te lang en te heftig boent, beschadigt de beschermlaag van de lamellen.

Aluminium lamellen
Verticale Jaloezieën met aluminium lamellen zijn eenvoudig met een stofdoek of vochtige doek te reinigen.

Pvc lamellen
Verticale Jaloezieën met pvc lamellen zijn eenvoudig met een stofdoek of vochtige doek te reinigen.

Terug naar overzicht