Zo kies je raamdecoratie voor de kinderkamer!

Interieurstylist Souraya van Binti Home koos voor Top Down Bottom Up Duette® Shades voor in de kinderkamer. Lees in deze blog waarom.

Zo kies je raamdecoratie voor de kinderkamer!

Raamdecoratie maakt een ruimte helemaal af. Waar vaak voor neutrale tinten wordt gekozen, zijn er juist zoveel mogelijkheden voor toffe kleur- en materiaalcombinaties. Interieurstylist Souraya Hassan van BintiHome ging daarom aan de slag met kleur in de kinderkamer en vertelt er in deze blog alles over!

Kinderkamer vol kleur

De kamer van mijn zoontje Younes was echt een leeg canvas toen wij hier kwamen wonen. Ik kon daarom nog alle kanten op met de inrichting. Ik startte met het maken van een kleurenpalet, bestaande uit de kleuren oker, naturellen en groentinten. Het thema van deze kinderkamer is jungle met Arabische invloeden. Hoe leuk om jouw eigen roots terug te laten komen in de kamer voor een extra persoonlijke sfeer?

En zo zie je op onderstaande foto’s de kracht van kleur. Van een onpersoonlijke, witte kamer is het nu een heel sfeervolle en warme kinderkamer geworden.

Duette® Shades in de kleur groen

Ja en je ziet het goed! We hebben gekozen voor Duette® Shades met de functie Top Down / Bottom Up in de groene kleur 7890. Wat zo gaaf is, is dat deze Duette® Shades bijna dezelfde kleur hebben als de muur. Op deze manier sluit de raamdecoratie goed aan bij de rest van de kamer.

Dat is dan ook meteen een tip. Als je aan de slag gaat met kleur op de wanden door middel van verf of behang, kijk of je de raamdecoratie mee kan nemen in het kleurenpalet. Wil je juist contrast creëren en zorgen dat de raamdecoratie opvalt, bijvoorbeeld wanneer je één muur een accentkleur hebt gegeven? Geef de raamdecoratie dan ook deze kleur. Wil je dat de raamdecoratie mooi samenvalt met de muren? Dan geef je de raamdecoratie dezelfde kleur als de muur van het raam.

Duette® Shades

Privacy en licht

Wat zo fijn is aan de Duette® Shades is dat je meerdere kanten op kunt. Door de Top-down Bottom-up-functie varieer je met de lichtinval. Kijk maar op onderstaande foto. Je kan ervoor kiezen om de Duette® Shades van boven naar beneden te openen, waardoor je lichtinval aan de onderkant hebt en mensen naar binnen kunnen kijken. Daarentegen kun je er ook voor kiezen om een baan aan de onderkant van het raam te plaatsen, waardoor er alsnog voldoende licht binnenvalt en je tegelijkertijd privacy creëert. Dit is dan ook mijn favoriete manier om de raamdecoratie te gebruiken. ’s Avonds gaat de Duette® Shades omhoog, zodat de hele kamer goed verduisterd wordt. Deze Duette® Shades kun je namelijk kiezen met lichtdoorlatend materiaal of juist verduisterend. Voor de slaapkamer kozen wij voor verduisterend, zodat het goed donker is.

Wat ik trouwens ook erg prettig vind, is dat deze Duette® Shades voorzien zijn van een Luxaflex® SmartCord®. Net als alle andere Luxaflex® raambekleding is ook dit een kindveilig bedieningssysteem. Het intrekbare koord houdt steeds een constante lengte, waardoor je geen last hebt van lange, slingerende koorden.

Wij zijn super blij met de uitstraling van deze kinderkamer en hoe goed de Duette® Shades in het geheel passen. Nu ben ik benieuwd, ga jij ook met kleur aan de slag voor de raamdecoratie? Of houd je het liever naturel?