Make-over: zo creëer je het vakantiegevoel op je balkon

Breng jij deze zomer in eigen land door? Dan is dit hét moment om je buitenruimte een make-over te geven. Zelfs op een klein stadsbalkon creëer je in een handomdraai een heerlijke vakantiesfeer.

Make-over: zo creëer je het vakantiegevoel op je balkon

De zomervakantie is van start en dan hebben we meer tijd om te genieten van het zonnetje. Dit is het ideale moment om jouw balkon op te knappen! In deze blog geven wij je tips voor de mooiste meubels, zonwering en accessoires zodat jij op mooie zomeravonden kunt genieten van een fijn balkon.

Begin bij de basis

Sta je te popelen om je balkon om te toveren tot een sfeervolle buitenplek? Bedenk allereerst voor jezelf waar je deze plek voor wilt gebruiken. Ga je voor gezellige etentjes op warme avonden of juist een plek om te ontspannen met een boek? Vervolgens kun je de buitenmeubels hierop afstemmen. Wil je lekker loungen en hou je van een eyecatcher? Ga dan voor een hangstoel of egg chair. Iets praktischer, maar ook heel stijlvol: een romantisch Frans balkonsetje.

Beeld: Vensterzonwering van Luxaflex en plantenbak van Elho

Zorg voor de juiste zonwering

Goede zonwering is op een balkon geen overbodige luxe, want het kan hier – zeker in de zomer – snel opwarmen. Kies voor vensterzonwering of markiezen die specifiek geschikt is voor balkons en zoek een kleur uit die matcht met de meubels. Zo wordt het een stijlvol geheel! Overweeg daarnaast een goede hordeur, als je graag de deur naar het balkon laat openstaan om te ventileren. Op die manier geniet je wel van de frisse lucht binnenshuis, maar blijven insecten en muggen buiten.

Creëer een tropische oase

Op vakantie in eigen land en misschien zelfs in eigen huis? Met een paar kleine aanpassingen waan jij je in de tropische sferen. Jouw balkon verdient ook een vleugje groen en exotische planten en bloemen mogen dan niet ontbreken. Bedek daarnaast de omheining met bamboe, versier de ruimte met lampjes, hang plantenbakken aan de balkonreling en een sfeervolle buitenruimte is gecreëerd. Wissel groene planten af met vrolijke bloemen of kies voor verschillende kruidenplantjes – leuk én praktisch!

Belangrijk bij het stylen van je balkon is om de ruimte optimaal te benutten. Werk daarom met accessoires de hoogte in. Planten kun je als een echte eyecatcher op een krukje plaatsen of hang ze aan de balkonreling in een vrolijk exemplaar van Elho of in een recyclebare plantenbak van upperbloom.

Horren van Luxaflex® en sfeerbeeld ferm LIVING

Borrelen op het balkon

Voor de echt kleine balkons zijn er tegenwoordig handige oplossingen. Kies bijvoorbeeld voor een tafel die je kunt inklappen. En ken je de balkonbar al? Je hangt deze zo op aan de reling en hebt direct een plek om je tropische cocktails en hapjes neer te zetten. Maak het geheel af met mooie barkrukken, zoals de designstoelen van HAY, en voilá: de perfecte borrelplek!

Beeld: HKliving Beeld: HKliving