Wat is een plissé gordijn?

  • Max Roodhoed
  • Tips, Nieuws

Het woord plissé komt van het werkwoord “plisseren” een eeuwenoude textieltechniek. Plissé gordijnen zijn geschikt voor de meest uiteenlopende ramen, van draaikiepramen tot openslaande deuren. Lees er alles over!

Plissé gordijnen

Plissé shades zijn er in verschillende materialen, plooidiktes, transparanties en kleuren. Plissé gordijnen zijn gordijnen die zichzelf opvouwen bij het openen. Ze geven sfeer aan je woonkamer en ze zijn geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis. Door de slanke stoffen plooien hebben ze een elegante uitstraling en ze zijn geschikt voor vele typen ramen. Zo kan je plissé gordijnen op maat perfect toepassen in serres, ramen met speciale vormen, dakramen of draai- kiepramen.

Luxaflex® plissé shades zijn leverbaar in vier verschillende transparanties: transparant, semi transparant, lichtdoorlatend & dim out. Zo bepaal je zelf de mate van licht die je toelaat, hoeveel privacy je wilt en bepaal je de sfeer in huis.

Tip: plissé shades zijn niet geheel verduisterend. Wil je toch plissé shades voor je slaapkamer? Combineer deze dan met gordijnen zodat je de ruimte goed kan verduisteren.

Ook zijn er dubbele plissé stoffen (Duette® shades). De stof ziet er daarbij uit als een honingraat.

Plissé shades voor je thuiskantoor

Top down / bottom up

Wil je lichtinval en privacy helemaal optimaal regelen? Kies dan voor plissé shades met top down / bottom up optie. Een top-down/bottom-up plisségordijn kun je van onder & boven bedienen. Zowel van onder naar boven, van boven naar onder en allebei kan worden bediend. Ook kun je kiezen voor een dag en nacht uitvoering, twee transparanties gecombineerd, bijvoorbeeld overdag transparant, ’s nachts verduisterend. Ideaal voor in de slaapkamer of kinderkamer. Zo kun je zelf bepalen hoeveel licht je doorlaat.

Plissé shades met top down / bottom up voor openslaande deuren Plissé shades met top down / bottom up voor openslaande deuren

Vraag de digitale brochure aan

Ontdek de mogelijkheden en laat je inspireren!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Je brochure komt eraan!

Bedankt voor je aanvraag

Geschikt voor vrijwel ieder raam

Wat voor raam je ook hebt, met Luxaflex® plissé shades ben je verzekerd van stijlvolle raamdecoratie, omdat plisségordijnen op maat breed toepasbaar zijn. Hierdoor is het ideale raamdecoratie voor draai-kiepramen, dakramen, speciale raamvormen en nog veel meer. Kies voor je draai-kiepraam in de woonkamer bijvoorbeeld voor luchtige en transparante plisségordijnen of voor het dakraam in je thuiskantoor semi-transparante plissé gordijnen.

Plissé shades voor speciale raamvormen

Veiligheid staat voorop

Heb jij jonge kinderen of huisdieren? Dan zijn plissé shades met onze slimme bedieningen perfect voor een veilige omgeving. Met ons smarthome systeem PowerView® automation kun je jouw raambekleding bedienen met je telefoon, tablet of Pebble® afstandsbediening en heb je geen loshangende draden. Daarnaast kun je ook kiezen voor onze SmartCord® en LiteRise® bediening.

Plissé gordijnen zonder boren? Dat kan!

Wil je plissegordijnen, maar liever niet in je kozijn boren? Dan zijn plissé shades met FrameFix™ ideaal, want hiermee wordt de raambekleding met een magnetisch frame naadloos op het kozijn geplaatst. Handig met schoonmaken! Of kies voor TruFit®. Dit systeem kleeft aan het glas, waardoor je deze geplooide gordijnen zonder boren of schroeven kunt plaatsen. Slim, strak én elegant! Deze gordijnen zijn te bedienen op dezelfde manier als top-down bottom-up.

Plissé shades met TruFit® en FrameFix™

Duurzame Plissé Gordijnen

Plissegordijnen zijn ook een zeer duurzame vorm van raambekleding. Goed gebruik van je raambekleding op maat helpt je te besparen op de (de kosten van) het gebruik van verwarming en airconditioning.

Ook zijn Luxaflex® plissé gordijnen in meer dan negentig duurzame stoffen beschikbaar die onderscheiden zijn met het Cradle to Cradle Certified® brons-certificaat. Dit is een internationaal keurmerk dat een verantwoorde keuze en stimulatie van het kringloopprincipe garandeert. Deze Revival stoffen zijn gemaakt met 100 procent gerecycled polyester garen en industrieel afval.

Luxaflex® heeft verder negen Cradle to Cradle Certified™ FR (vlamvertragende) plissé gordijnstoffen in haar collectie, zodat maatschappelijk verantwoorde keuzes en veiligheid hand in hand kunnen gaan. Klik hier om meer te weten te komen over onze duurzame producten.

Ontvang advies over plissé shades

Plissé gordijnen worden altijd op maat gemaakt, zodat jij verzekerd bent van een passende raamdecoratie. Ga langs bij een Luxaflex® specialist voor advies over plissé shades. Zij ontzorgen je volledig: van advies tot het inmeten en monteren van de producten.