Vernieuwde collectie Duette® Shades: stijlvolle dessins en exclusieve stoffen

Onze Duette® Shades collectie is vernieuwd en biedt nu ook een duurzame stof die bestaat uit 25 procent bamboe en nieuwe stijlvolle patronen in actuele kleuren! Lees alles over deze nieuwe collectie over in onze nieuwste blogpost.

Was jij al fan van onze collectie Duette® Shades? Dan hebben we goed nieuws, want we hebben deze collectie uitgebreid met een exclusieve duurzame stof die bestaat uit 25 procent bamboe. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe stijlvolle patronen en actuele kleuren toegevoegd, welke mede zijn geïnspireerd op de florale en botanische trends van nu. In deze blogpost vertellen we je graag meer over de nieuwste ontwikkelingen van de duette schades en hoe deze collectie perfect in jouw interieur past.

Elegant, isolerend en eigentijds

Onze Duette® Shades zijn elegant, eigentijds en hebben een akoestische werking door de honingraatstructuur van de stof. Wist je dat door de isolerende werking de warmte in de winter wordt binnengehouden en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd door de zonwerende functie? Dat is energie-efficiënt en goed voor je energierekening! Ook zijn de op maat gemaakte Duette® Shades heel geschikt voor niet-doorsnee ramen, zoals serres, erkers, draai-kiepramen en dakramen op zolder. Zo vind jij voor ieder raam passende raambekleding!

Eindeloze combinaties

De nieuwe brede collectie Duette® Shades is mede geïnspireerd op botanische en florale trends met nog meer oog voor mens en milieu. Onze styliste Maartje Knipscheer vertelt hierover: “Met 440 doeken in verschillende kleuren, motieven en patronen zijn er eindeloze combinaties mogelijk wat deze collectie een ware eyecatcher maakt. Ook fijn; de keuze uit drie stoftransparanties (lichtdoorlatend, transparant en verduisterend) maakt het mogelijk om zelf de lichtinval, sfeer en privacy te reguleren in huis.”

Duurzame stof van bamboe

De nieuwe doeksoort ‘bamboo’ bestaat uit 25 procent natuurlijke vezels, waardoor deze collectie extra duurzaam is. “We vinden het heel belangrijk dat onze producten sfeer in het interieur brengen - het oog wil natuurlijk ook wat. Maar we hechten ook veel waarde aan duurzaamheid; bamboe is hier een goed voorbeeld van. Bamboe is namelijk een sterke en duurzame grondstof, omdat de plant alleen zonlicht en regenwater nodig heeft om zeer snel te groeien. Dat spaart andere grondstoffen zoals katoen en houtvezel, wat bamboe het ideale alternatief voor steeds schaarser tropisch hardhout maakt”, zegt Maartje.

Slimme bediening

Onze stijlvolle en energie-efficiënte collectie is ook verkrijgbaar met SmartCord® en de koordloze, kindvriendelijke bedieningssystemen LiteRise® en PowerView® Motorisation. Met PowerView® Motorisation kun je jouw raambekleding automatisch en eenvoudig op de gewenste positie instellen, op ieder moment van de dag via je smartphone of tablet. Dit kan zelfs vanuit het buitenland, dus als je deze zomer op vakantie gaat, kun je de raambekleding op afstand bedienen waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is – wel zo slim!