Dit zijn de tuintrends van 2021!

Wie weet ga je deze zomer heerlijk op vakantie, maar er zijn sowiesi genoeg avonden die we in de tuin doorbrengen. We delen de laatste trends, zodat je je tuin summer proof kunt maken!

Dit zijn de tuintrends van 2021!

Zomerse kleuren

Vrolijke, felle kleuren als rood en oranje zijn altijd een goed idee om een vakantiesfeer in de tuin te creëren. Dit jaar zien we ook grijs, naturel, zwart en groen terug in de Nederlandse achtertuinen. Gaat jouw voorkeur uit naar een strak en stoer design? Kies dan voor grijstinten. Grijs geeft jouw tuin een rustige basis om met groene planten uit te pakken. Is jouw tuin wat kleiner en vind je verschillende kleuren te druk? Ga dan voor groene tinten. Doordat groene meubels en accessoires samensmelten met de planten in de tuin, oogt de tuin ruimer. Ook zwart en natureltinten zien we deze zomer veel. Vind je een zwartgeverfde muur of schutting te heftig? Maak dan gebruik van zwarte potten en kleine accessoires in combinatie met een zandkleurige of terracotta muur. Het donkere zwart combineert prachtig met het warme terracotta.

Sfeerbeelden van © JUNIQE en Hartman

Doe maar duurzaam

Tegenwoordig zijn er steeds meer duurzame items te vinden voor in huis. Maar ook in de tuin is verduurzaming anno 2021 niet meer weg te denken. We zijn steeds meer bezig met ‘vergroenen’: tegels worden één voor één omgeruild voor een stukje gras of een gezellig bloemenperk. Maar hoe verduurzaam je jouw tuin nou precies? Door bijvoorbeeld het gebruik van grote potten in plaats van veel kleine. De grond in kleine potten droogt namelijk sneller uit waardoor de plantjes in die potten weer meer en sneller water nodig hebben. Kies bij het inrichten van de tuin ook voor veel bloemen. Zo creëer je een aantrekkelijke en duurzame tuin voor bijen, vlinders en andere insecten.

Het gebruik van natuurlijke materialen is een trend die we niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis steeds vaker tegenkomen. Een terras van natuurstenen, bijzettafels van rotan of tuinstoel van bamboe. Deze materialen geven niet alleen sfeer aan je tuin of woonkamer, ze gaan ook nog eens lang mee en zijn daarmee erg duurzaam.

Sfeerbeeld van Elho Sfeerbeeld van Elho

Loungen in stijl

De tuin is een belangrijke plek om te relaxen en samen te komen met familie en vrienden. Om te kunnen genieten én te ontspannen, mag een fijne loungeset niet ontbreken. Loungesets zijn er in verschillende maten, vormen en stoffen. Zo is er altijd wel een geschikt model voor jouw stijl en tuin. Ga bijvoorbeeld voor deze zwarte aluminium set van Hartman als echte eyecatcher in de tuin!

Het gebruik van (natuurlijk) hout is in 2021 ook erg populair in de tuin, het liefst in de vorm van een veranda met overkapping voor de ideale zithoek. Heerlijk voor de zomerse avonden waarop je tot ’s avonds laat buiten zit. Is een overkapping in jouw tuin niet mogelijk? Laat dan ’s avonds tijdens de borrel het zonnescherm uit. Hierdoor blijft de warmte hangen en koelt het minder snel af. Ideaal voor late avonden waarin het nog wel eens kan afkoelen, maar het nog té gezellig is om naar binnen te gaan!

Beeld: Sfeerbeeld van Hartman en Nova Shade van Luxaflex®