Trendverslag vakbeurs InCoDa

Weelderige luxe met ingetogen dessins en structuren waren dé trends op de vakbeurs. Onze styliste Maartje geeft je een exclusief kijkje op de Interieur Collectie Dagen én vertelt je over de laatste interieurtrends!

Trendverslag vakbeurs InCoDa

[avatar user="Maartje" size="original" align="left" /] Tekst: Maartje Knipscheer

Op zondag 15, maandag 16 en dinsdag 17 september 2019 konden project- en woninginrichters uit heel Nederland en België kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vloeren, stoffering, wandbekleding en raamdecoratie op de vakbeurs Interieur Collectie Dagen (InCoDa) in Gorinchem. Ook wij waren aanwezig; we introduceerden een aantal nieuwe collecties en openden het Inspiratiecafé. Onze styliste Maartje Knipscheer keek verder dan onze Luxaflex®-stand en deelt in deze blog graag de gespotte interieurtrends.

Maartje vertelt: “Wat volgens mij de meest geziene trend is, is het persoonlijk kunnen maken van alles in huis. Je kan jouw interieur echt onderscheiden met geheel eigen vormen en kleurtaal; ook op een laagdrempelige en betaalbare manier. Als consument word je echt de designer van je eigen huis. Geen ontwerp, kleur of materiaal is te gek! Je laat je eigen naadloze behang printen, kiest een heel bijzonder patroon in je vloer, laat een velvetstof bedrukken met je eigen print of maakt juist een groot statement door alles in één stijl of kleur te kiezen.” Op de vakbeurs sprongen twee trends er voor haar uit die zij hieronder met veel plezier toelicht.

Trend 1 - Ingetogen dessins en structuren

Opvallend zijn de dessins en structuren die met aandacht voor detail zijn ontwikkeld. Elk materiaal heeft een prachtige structuur en elk dessin is tot in puntjes verzorgd. Je wilt deze direct graag aanraken en ervaren. Je ziet zeer pure materialen en dessins met vrij weinig kleurvariatie, zoals subtiele ausbrenners (gordijnen met transparante dessins) en stoffen met heel zachte ton-sur-ton combinaties. De nadruk ligt op grafische of botanische dessins.

Trendkleuren die je veel terugziet zijn zachtroze en licht- of mintgroen, maar ook af en toe met een opvallend accent in een koraalkleur. Bovendien zijn de grafische dessins tegenwoordig in deze zachte tinten te verkrijgen. Daar waar grafische dessins vaak alleen in de grijze of zwarte hoek te vinden waren, geeft dit een prachtig effect. Op onze stand was een grote roze hoek ingericht, waarbij grafische en botanische dessins in roze tinten toon-op-toon werden gecombineerd tot een smaakvol geheel. Alle producten werden aangestuurd volgens de nieuwste smart home ontwikkelingen met Google Home via Sonos, Philips HUE, Sony en ons eigen bedieningssysteem PowerView® Motorisation.

Trend 2 - Weelderige luxe

Velvet stoffen, diepe kleuren en warme materialen die je volledig persoonlijk kan laten maken; het boutique hotel-gevoel pur sang zie je in deze trend volop terug. Rigo (foto 9) straalde dit ook uit door oude ambachtelijke kruidenierskasten te gebruiken. Bij Van Leeuwen Leder (foto 8) kun je meer dan 1.500 kleuren leer bestellen of laat bij PinTail International je favoriete print op velvet stoffen zetten. De vloer leg je in een nieuw dessin van ParketKerhofs uit België. Klaar is je, door jezelf gecomponeerde, interieur in rijke tinten.

Het weelderige okergeel en diepe groen waren overal terug te vinden op de vakbeurs. Hierbij werd vooral gewerkt met massieve materialen als kurk en eikenhout. Ook op onze Luxaflex®-stand werden deze kleuren breed uitgemeten als interieurtrend.