Vier de zomer in eigen tuin!

Hoera! De temperatuur gaat weer stijgen en dus komt de tijd van zwoele lente- en zomeravonden op het terras, in de tuin of in een parkje er weer aan. Hoe kun je hier optimaal van genieten? In deze blog delen we tips en ideeën voor een zwoele zomeravond in de tuin of op je balkon.

Vuur en vlam

Op het noordelijk halfrond, en dan voornamelijk in de Scandinavische landen, wordt de langste dag van het jaar gevierd met het Midzomerfeest. Deze avond wordt hier beschouwd als het grootste en belangrijkste feest van het jaar. Er worden zelfs vreugdevuren ontstoken om de start van de zomer te vieren.  Die sfeer kan je thuis ook makkelijk oproepen. Als je een vuurkorf hebt staan, is het heel knus en romantisch om deze op een mooie zomeravond aan te steken en met elkaar rondom het knisperende, gloeiende brandhout te zitten. Muziek, vrienden, familie, hapjes en drankjes erbij en je hebt gegarandeerd een gezellige avond!

Uitgebreid tafelen en bbq’en

Na een mooie zomerdag mag uitgebreid borrelen en een BBQ in de tuin niet ontbreken. Maak bijvoorbeeld zelfgemaakte spiesen met gemarineerd vlees of garnalen en zorg voor stokbrood, hamburgers en een salade. Ook een kan met home-made fruitwater is een aanrader; denk aan smaken limoen-munt, ananas-kokoswater of aardbei-citroen-basilicum. Dat is lekker fris, gemakkelijk te maken en ook nog eens gezond.

Sfeervol ontspannen

Ook als je alleen bent, kun je lekker in eigen tuin vertoeven en genieten van een zwoele zomeravond. Hang bijvoorbeeld een hangmat op, zet een muziekje aan, pak er een goed boek bij en zet een koud drankje voor jezelf klaar; de perfecte combinatie voor een avondje ontspanning. Creëer een heerlijke loungeplek door er vrolijk gekleurde kussens in te leggen met wat dekentjes voor als het later afkoelt. Voor nog meer sfeer kun je allerlei lampjes, kaarsen en lampions ophangen of een knisperende vuurkorf of tuinhaard aansteken. 

Comfortabel vertoeven

Als de temperatuur later op de avond wat daalt en de muggen langzamerhand actief worden, is het fijn om de ramen en deuren open te houden, zonder lek geprikt te worden. Daar hebben we vele oplossingen voor. Wil je liever buiten blijven? Met een goede terraszonwering, zoals onze nieuwe Ponte Doble, verleng je de avond!

 

 

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden