Zwoele zomeravonden; vier de zomer in eigen tuin!

Bron: bystephanielynn.com

Hoera! Op 20 juni is het de langste dag van het jaar, want op deze dag zit er de meeste tijd tussen zonsopgang en zonsondergang. Dat is echter niet overal ter wereld het geval; wist je dat op het zuidelijk halfrond dit juist de kortste dag van het jaar is aangezien de seizoenen hier andersom zijn? Een dag later, op 21 juni, start de zomer officieel en eindigt weer op 20 september. Hét seizoen van zwoele zomeravonden op het terras, in de tuin of in een parkje, maar ook van zon en vakantie. Maar hoe kun je hier optimaal van genieten? In deze blog delen we tips en ideeën voor een zwoele zomeravond in de tuin.

Midzomerfeest

Op het noordelijk halfrond, en dan voornamelijk in de Scandinavische landen, wordt de langste dag van het jaar gevierd met het Midzomerfeest. Deze avond wordt hier beschouwd als het grootste en belangrijkste feest van het jaar. Er worden zelfs vreugdevuren ontstoken om de start van de zomer te vieren. Als je thuis een vuurkorf hebt staan, is het heel knus en romantisch om deze op een mooie zomeravond aan te steken en met elkaar rondom het knisperende, gloeiende brandhout te zitten. Gitaar, vrienden, familie, hapjes en drankjes erbij en je hebt gegarandeerd een gezellige zomeravond!

Beelden via Pinterest

Uitgebreid tafelen en bbq’en

Na een mooie zomerdag mag uitgebreid borrelen en een BBQ in de tuin niet ontbreken. Maak bijvoorbeeld zelfgemaakte spiesen met gemarineerd vlees of garnalen en zorg voor stokbrood, hamburgers en een salade. Ook een kan met home-made fruitwater is een aanrader; denk aan smaken limoen-munt, ananas-kokoswater of aardbei-citroen-basilicum. Dat is lekker fris, gemakkelijk te maken en ook nog eens gezond.

Foto: links via Pinterest, rechts closetcooking.com

Sfeervol ontspannen
Ook als je alleen bent, kun je lekker in eigen tuin vertoeven en genieten van een zwoele zomeravond. Hang bijvoorbeeld een hangmat op, zet een muziekje aan, pak er een goed boek bij en zet een koud drankje voor jezelf klaar; de perfecte combinatie voor een avondje ontspanning. Creëer een heerlijke loungeplek door er vrolijk gekleurde kussens in te leggen met wat dekentjes voor als het later afkoelt. Voor nog meer sfeer kun je allerlei lampjes, kaarsen en lampions ophangen of een knisperende vuurkorf of tuinhaard aansteken. 

Droog en insectvrij buiten vertoeven

Als de temperatuur later op de avond wat daalt en de muggen langzamerhand actief worden, is het fijn om nog buiten te zitten zonder lek geprikt te worden. Een terrasoverkapping met een ingebouwd hor biedt hiervoor uitkomst. Met een Luxaflex® Casa terrasoverkapping kun je langer profiteren van de tuin met het comfort van binnen. De overkapping biedt beschutting tegen de wind en bij een zomers buitje blijf je gewoon lekker zitten.

Luxaflex® Casa terrasoverkapping

Houd onze blog in de gaten en volg ons op social media voor meer tips en inspiratie voor #licht in juni!

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden