Zo haal je volgens de Scandinaviërs het zonnetje in huis tijdens een regenachtige zomerdag!

Foto: rachelbernhardt.com

De zomer is officieel begonnen, maar dat betekent in Nederland niet per definitie mooi weer. De temperaturen kunnen hoog oplopen in ons koude kikkerlandje, maar het kan ook zo zijn dat de zon zich amper laat zien in juli of augustus. Daarom geven we in deze blogpost Scandinavische tips en inspiratie om het zonnetje in huis te halen tijdens een regenachtige, grijsgrauwe zomerdag. We kunnen namelijk nog veel leren van onze vrienden uit het noorden; de Scandinaviërs weten als geen ander hoe je licht in huis haalt in donkere seizoenen.

Volg de Scandinaviërs

De zomermaanden in Zweden, Noorwegen en Finland staan bekend om hun vele uren daglicht, terwijl het in de wintermaanden in sommige noordelijke delen helemaal niet licht wordt. Om toch een fris en licht huis te creëren, hebben zij een aantal goede trucs bedacht, zoals het gebruik van houttinten en veel groene planten. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke materialen, zoals hout, linnen of katoen en pas pastelkleuren toe. Ook wordt in Scandinavië veel gebruikgemaakt van zachte stoffen op stoelen of banken en zorgt sfeervolle verlichting voor een aangename ambiance in huis.

Beeld links: kathykuohome.com, rechts: ecstasymodel.com

Wit, witter, witst

Als het zonnetje het in Nederland laat afweten in de zomer, is het fijn als het huis wel een zomerse uitstraling heeft. In de Scandinavische landen zijn de muren daarom vaak puur wit; niet gebroken wit of off-white, maar echt wit-wit. De kleur wit straalt namelijk sereniteit uit, zorgt voor meer ruimtelijkheid en omdat wit niet de aandacht trekt, vallen meubels en accessoires in het interieur meer op.

Een witte houtenvloer geeft rust in huis en creëert tevens een landelijke uitstraling. Kies daarom, naast witte muren, ook voor een witte vloer. Zo kun je een houten vloer bijvoorbeeld met een white-wash wit maken of kiezen voor een witte vinylvloer met hout-look. Een witte betonvloer zorgt voor een stoere uitstraling, maar reflecteert ook het licht, waardoor het zonnetje meer in huis gehaald wordt. Door houten meubels op de vloer te plaatsen met mooie accessoires, wordt een strandgevoel gecreëerd. Vergeet daarbij niet een katoenen vloerkleed neer te leggen voor een warme sfeer.

Wit met een snufje geel

Een geheel wit huis voelt al snel steriel aan en daarom is het belangrijk om vrolijke kleuraccenten toe te voegen aan het interieur. Voor een zomers gevoel kun je het kiezen voor gele accenten; de trendkleur van dit seizoen. Met een tikkeltje tropische materialen zoals exotische bloemen, grote planten, hout, gevlochten en natuurlijke materialen maak je de styling helemaal af. Uiteraard kun je deze kleur ook laten terugkomen in de raambekleding. Door te kiezen voor kleurrijke Duette® Shades wordt het daglicht gefilterd en ontstaat er een warme, zomerse sfeer in huis, ondanks dat het buiten regent.

Beeld links: rikkegraffjuel.com, midden: Duette® Shades, rechts: via Pinterest

Deze maand staat in het teken van de zomer in huis. We delen tips en inspiratie om de mooie zomerdagen buiten in de tuin te besteden en grijsgrauwe, regenachtige dagen binnen in eigen huis. De komende weken verschijnen en blogposts met tips voor de thuisblijvers deze vakantie, inspiratievolle en kleurrijke zomerinterieurs en een trendblog over de zomer in huis.

Houd onze blog dus in de gaten en volg ons op social media voor meer tips en inspiratie voor #zomerinhuis in juli!

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden