Trend: overal strepen

Monique van der Reijden

Trendwatcher en journalist Monique van der Reijden

Zoek je een trendy twist voor je interieur? Wat ons betreft is de streep nu al dé zomerhit! Vrolijke strepen kun je op allerlei manieren toepassen; van sierkussens, vazen en sfeerlampjes tot een grafisch patroon op de wand. Vooral met raamdecoratie in de vorm van rolgordijnen en horizontale jaloezieën creëer je een streepeffect in huis dat functioneel én decoratief is. Dankzij het daglicht komen de horizontale strepen van de raamdecoratie modern, natuurlijk en kleurrijk over.  

Spelen met kleur

Gelukkig is niemand tegenwoordig meer bang voor kleur in het interieur. Je knapt er helemaal van op, zeker als je ook durft te spelen met patronen. Combineer felle kleuren met zachtere varianten en mix met zwart-wit accenten. Omdat daglicht ervoor zorgt dat we kleuren zien, is raamdecoratie heel geschikt om in een opvallende kleur te kiezen. Of draai het om; ga voor kleur op de muur en houd de raamdecoratie juist licht en wit!

Foto: beelden via pinterest, kussens Soft Stripe van Hay.dk

Kies je trendkleur

Voor de ramen zijn blinds en jaloezieën super praktisch en veel mensen in Nederland kiezen voor de kleur wit; dat is neutraal en past overal bij. Maar als je kiest voor een vrolijke trendkleur ontstaat er meteen veel meer sfeer. Probeer eens zonnig geel, verfrissend aquablauw of juist rustgevend groen. Het werkt echt, dus geef het gerust een kans in huis!

Foto: trendkleuren in raamdecoratie van Luxaflex®

Stylingtip: grafische patronen

Speel met grote grafische patronen op de wanden en houd je meubels rustig wit. De gouden stylingtip hierbij is het laten doorlopen van de patronen op de deuren, in de raamdecoratie of zelfs op de vloer. Niet alleen ontstaat er meer dynamiek en sfeer; je interieur is ook nog eens heel ‘Instagram-vriendelijk’ voor perfecte selfies.

Foto: slaapkamer in het Valencia Lounge Hostel, Twist® Shades van Luxaflex®

Multi-colour

Combineer fel met pastel in het interieur voor een modisch effect, want anno 2019 is het gebruik van slechts één kleurtje in het interieur not done. Durf te combineren met toon-op-toon of ga voor multi-colour. Dat laatste is bijvoorbeeld heel goed gedaan door topontwerper Lex Pott die in zijn collectie kaarsen het perfecte kleurenpalet laat zien, waarmee je ook een totaal interieur zou kunnen ‘inkleuren’.

Foto: gekleurde stalen van Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®, vaas Tira via Habitat.eu, kaarsen Pilar van Lex Pott

Zonnig wonen

Laat je inspireren door het interieur van het nieuwe hotel Salt of Palmar ontworpen door kunstenares Camille Walala. Aquablauw, zonnegeel en zwart-witte grafische patronenstrepen zijn de belangrijkste ingrediënten die ze heeft gebruikt bij haar ontwerp van dit ‘hotspot’ hotel op Mauritius van resortgroep Lux. Het concept is bedoeld voor mensen die houden van luxe en design, maar die ook op reis gaan om iets te leren en de lokale bevolking echt willen leren kennen.

Foto: Hotel Salt of Palmar in Mauritius van Camille Walala

3 musthaves voor buitenwonen

In het voorjaar maken we ons terras maar al te graag weer zomerproof. Zodra het zonnetje komt, brengen we zoveel mogelijk tijd door op de grens van binnen en buiten. Denk daarbij aan deze drie musthaves die zorgen voor optimale luxe, comfort en sfeer: 

  1. Goede zonwering

Bij tropische temperaturen houd je het binnen aangenaam koel met de juiste zonwering. De outdoor-collectie van Luxaflex® is praktisch, stijlvol en altijd op maat gemaakt.

  1. Insectwerende horren

Niets zo irritant als muggen die tijdens zonsondergang sneaky je huis binnen vliegen, dus zorg voor kwalitatieve horren die perfect ‘afsluiten’.

  1. Vrolijk gestreepte buitenmeubelen

Ga voor de nieuwe lounge fauteuils van Ames. Deze zijn in Zuid-Amerika gemaakt door lokale ambachtslieden onder de creatieve begeleiding van topontwerper Sebastian Herkner. Zeker weten dat dit de hipste zomer trendkleuren zijn en dus zit je er ‘cool’ bij.

Foto: Lounge stoelen Maraca van ames-shop.de, hordeur van Luxaflex®

Kunstwerk

Streepjesbehang met een 3D-effect; wij zijn fan van dit nieuwe behang uit de collectie van Jupiter 10! Ook een rolgordijn met kunstzinnig streepje alsof het met de hand op het doek is geschilderd, brengt meteen sfeer in de huiskamer. Stylingtip: heb je een ‘kamerhoog’ raam? Kies dan een rolgordijn met decoratief dessin. Het effect is sfeer verhogend, omdat het net lijkt of je een mooi behang van achter belicht.

Foto: Behang uit de collectie Stripe van jupiter10.com, Duette® Shades van Luxaflex®

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden