SMART is de nieuwe MODE

  • Trends, Tips, Nieuws

Smart is de nieuwe mode! Ontdek drie nieuwe woontrends en stylingtips in onze nieuwste blog van trendwatcher Monique van der Reijden.

Interieurtrends hebben niet alleen met een mooi sfeerplaatje te maken. Het gaat ook om optimale functionaliteit, nieuwe technieken en high tech materialen waardoor we slimmer, duurzamer en fijner kunnen wonen. In deze blog tonen we je drie nieuwe interieurtrends en laten we zien hoe de nieuwste collectie vouwgordijnen hier perfect op aansluit.

Trend 1: BRIQUE, C’EST CHIC!

Kijk eens wat de warme trendkleur brique doet voor je interieur! Overal duikt deze roodbruine tint op, die een tijdloos interieur een enorme dosis sfeer geeft. Je ziet de kleur op wanden, in een stoere leren bank of in een mooie stof die als vouwgordijn het raam siert. In combinatie met hout op de vloer en andere natuurlijke materialen, zoals kurk en aardewerk, worden de architectonische harde lijnen in huis verzacht en opgewarmd.

STYLINGTIP:

Voor een stijlvolle kleurenmix combineer je brique met vergrijsde blauw- en groentinten. Deze kleuren uit de natuur passen altijd in een witte basis, die je in bijna elk huis vindt. Ook in de toepassing van hout zien we de donkere houtsoorten aan populariteit winnen. Naturel hout kun je met een donkere beits al snel een warmere uitstraling geven.

Trend 2: ARTIST IN RESIDENCE

Is het je al opgevallen dat kunst weer in opmars is in het interieur? We worden ons bewust van hoe mooi échte kunstwerken zijn en wat dit doet met de totale sfeer. Nu veel functies in huis worden overgenomen door digitale schermpjes en we geen kastenwanden meer nodig hebben voor boeken, komt er ruimte voor kunstzinnige decoraties. Het décor is daarbij belangrijk. De ouderwetse vensterbank verandert bijvoorbeeld in een art gallery en dat betekent meer aandacht voor kunstzinnige en strakke raamdecoratie. Op maat gemaakte vouwgordijnen hangen strak ‘in de dag’ en dankzij de innovatieve SmartCord®-bediening is er slechts een kort koord zichtbaar. Voor een uniek en sfeervol décor is er in de nieuwe vouwgordijnencollectie keuze uit meer dan 100 decoratieve stoffen. Speciaal voor kantoor zijn er stoffen met een akoestische en vlamvertragende werking of een Cradle to Cradle Certified™ Brons certificaat – een duurzaamheidsprogramma dat het kringloopprincipe stimuleert.

STYLINGTIP:

Besteed net als een échte kunstenaar aandacht aan elk detail in je interieur, van een deurknop tot een koord voor het vouwgordijn en een stoelpoot. Ze maken uiteindelijk het interieur onderscheidend en luxe. Voor de styling van het interieur is een eigen kunstverzameling een leuk idee. Verzamel foto- en kunstboeken, zoek keramiek en servies met een uniek ontwerp en decoreer je wanden als een ware Artist in Residence.

TREND 3: INNER PEACE

In een tijd waarin we 24/7 online zijn, is een serene plek in huis pure luxe. Vooral in de badkamer genieten we van stilte en tijd om tot onszelf te komen. Het badritueel zal dan ook uitgroeien tot een belangrijker onderdeel van onze levensstijl. We gaan in de badkamer niet alleen ‘even snel’ douchen maar nemen er echt de tijd voor. De badkamer wordt groter en de kleuren warmer en natuurlijk. Zandkleurige linnen vouwgordijnen passen daar mooi bij. Doordat ze op maat gemaakt worden, sluiten ze perfect aan en laten ze geen felle ‘streep licht’ meer door.

STYLINGTIP:

Overweeg eens een vrijstaand bad in je badkamer. Creëer daarbij ook een zitje of daybed en zorg dat de kamer voldoende warm is. Kies een wat grotere ruimte in huis bij voorkeur met uitzicht naar buiten. Denk ook eens aan een bijzonder gevormd bad, zoals het Immersion bad van architecten Neri & Hu. Deze is qua vorm geïnspireerd op de traditionele houten tobbes uit China en Japan en zorgt door de volledige onderdompeling voor extra ontspanning. Met semi-transparante raamdecoratie krijg je een diffuus gefilterd licht en behoud je het contact met buiten. Zo zijn lichaam en geest optimaal in balans!