Trend: Reflections

Monique van der Reijden In de wereld van architectuur, interieur en design draait het anno 2019 om moderne en duurzame materialen. Maar hoe haal je het futuristische op een gezellige manier in huis? In de trend Reflections komen gekleurd glas, lichtreflecties en spiegelingen op een nieuwe en sfeervolle manier terug. Het begint met jaren ’80-invloeden en de comeback van verticale jaloezieën. Trendwatcher Monique van der Reijden vertelt:

Foto’s: Eigen Huis & Interieur via Trendcompass, Rive Roshan

LIJNENSPEL MET VERTICALE JALOEZIEËN

Verticale jaloezieën maken een grote comeback als de basis voor een grafisch schouwspel. Ze zijn beschikbaar in diverse kleuren en creëren mooie lichtreflecties in een woonruimte. In combinatie met ribbelstructuren en strepen verwerkt in vloeren, meubelen, stoffen en behang, krijg je een hightech sfeer. De  jaloezieën worden als raamdecoratie maar ook als ruimteverdeler gebuikt. Een échte innovatie is de tafel Trichroic van ontwerpstudio Rive Roshan, gemaakt van geribbeld glas waarin je een verloop ziet van drie kleuren.

Foto’s: Horizontale Jaloezieën van Luxaflex, Bolia.com

HOGE RAMEN & HORIZONTALE JALOEZIEËN

Exclusieve huizen hebben meestal hoge ramen, waardoor er veel daglicht in huis valt. Raamdecoratie is dan essentieel. Het moderne en ruimtelijke gevoel behoud je door raamdecoratie met een strak lijnenspel te kiezen en deze in het kozijn, in vaktermen ‘strak in de dag’ te monteren. Decoreer het interieur met wit en naturelle kleuren met hier en daar een zwart accent. Haal een beetje de trend in huis door met gekleurd glas te decoreren. De nieuwe mondgeblazen vazen van Bolia die juist niet perfect zijn qua vorm hebben een verrassend hip effect omdat ze het strakke lijnenspel doorbreken.  

Foto’s: Adele-c.it, Thomas Eurlings voor helderr.com, Duette® Shades van Luxaflex

GEKLEURD & SPIEGELGLAS

Hét materiaal van 2019 is glas. Spiegelende designobjecten en tafels, kasten en lampen van gekleurd glas krijgen de aandacht. De transparantie en de luxe uitstraling van glas wordt herontdekt maar met een iets minder harde kant. Het glas wordt kunstzinniger of juist speels toegepast. Dankzij de transparantie van glas en spiegels krijg je een nieuw soort dynamiek. Dankzij nieuwe ‘reflecties’ (en beweging) met gekleurd kunstlicht en projecties in huis komt dat futuristische gevoel dichtbij.

Foto’s: Eigen Huis & Interieur via Trendcompass.nl, Monica Forster voor Georgjensen.com, Mazeinterior.se

ELECTRIC BLUE

Als we met lijnen en ‘grids’ spelen in deze trend, voegen we daar ook een spannende trendkleur aan toe. Van electric blue tot aqua; met blauw maak je de blits. Kies bijvoorbeeld een mooi designaccessoire in deze kleur. Ontwerpers Lex Pott, Sebastian Herkner en Monica Forster hebben iconische vazen gemaakt die zowel met als zonder bloemen mooi staan in huis.

Foto’s: Interieur Spotti milano, Vouwgordijnen van Luxaflex

FATAMORGANA

De spiegelende, draaiende elementen in het interieur van Spotti Milano weerspiegelen de warme zand en wittinten van dit trendy interieur. Het harde licht van buiten krijgt met een zandkleurig vouwgordijn meteen een zachtere en warmere uitstraling. Zo zie je dat je de trend reflecties ook op een meer natuurlijke, warme manier kunt doorvertalen.

Foto’s: Mobel-copenhagen.com, Swedish design & Hemma Stories from Home

STYLING TIP: FUNCTIONEEL & INNOVATIEF

Door je te laten inspireren door trends krijg je vaak een nieuw en fris inzicht van hoe jouw interieur eruit moet zien. Verticale lijnen zijn in ieder geval een spannend trendsignalement. Met jaloezieën voor de ramen zit je altijd goed. In wit, zwart of naturel kleurig hout; ze passen in elke woonstijl omdat ze functioneel en tijdloos zijn. Vanzelfsprekend komt Luxaflex ieder jaar met spraakmakende innovaties zoals de draadloze bediening PowerView Motorisation, die je via een app op je mobiele telefoon aanstuurt. Je kunt dus ook op afstand de raambekleding omhoog of omlaag doen. Hoe handig!

Horizontale en Verticale Jaloezieën van Luxaflex – Tijdloos klassiek

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden