TREND: RADICAAL VERTICAAL

Monique van der Reijden

Door: Monique van der Reijden, trendwatcher

Het grootste designevent ter wereld, Salone del Mobile in Milaan, is het belangrijkste moment van het jaar om de nieuwste trends te spotten. Eén van de meest opvallende trendsignalementen is dat er radicaal gespeeld wordt met verticale lijnen in interieur en architectuur. Het is bijzonder om te zien hoe verticale streepjes, latjes en lamellen verwerkt zijn in meubelen, keukens, textiel, behang en verlichting. Verticale lijnen maken als raamdecoratie en ruimteverdelers een ‘grande rentree’ in de hipste interieurscènes!

verticaal

Foto: Verticale Jaloezieën van Luxaflex®, bijzettafel Grand Palais van asplund.org, bed Backstage van roche-bobois.com

Verticale jaloezieën  

We kennen ze van vroeger en vooral ook uit grote kantoorpanden; de Verticale Jaloezieën van Luxaflex® zijn wereldberoemd. Met de nieuwste interieurtrends uit Milaan op ons netvlies wordt een enorme herleving van deze vorm in ons huis voorspeld. Het liefste zien we de lamellen in een spiegelende metallic- of retrokleur voor de ramen of we passen dit toe als stoere ruimteverdeler. Verticale Jaloezieën zijn er in nieuwe trendkleuren zoals lichtbruin die mooi combineren met houten, ronde meubelen en fluweel. Dit soort combinaties waren razend populair in de jaren zeventig en tachtig en de ‘happy vibes’ van toen zijn nu dus helemaal terug van weggeweest!

Foto: Achterwand met houtschroten in The Green Spot – Barcelona

Lijnenspel van schrootjes

De nieuwste hotspots in wereldsteden worden gedomineerd door verticale lijnen in het interieur, zoals deze achterwand van houten schrootjes in The Green Spot in Barcelona. Het maakt niet uit of het houten latten, behang of een houtfineer met streepeffect is, het gaat om het verticale lijnenspel. De nieuwe sfeer doet zowel retro als ‘uitheems’ aan en dit wordt versterkt in combinatie met retrolampen en terracotta kleuren verwerkt in textiel en de raamdecoratie.

Foto: Verticale Jaloezieën van Luxaflex®, Keuken van studio11.by

Interieurtip: optisch effect

Met verticale lijnen in het interieur lijkt de ruimte optisch hoger en voelt de kamer meteen ruimtelijker aan. Door te kiezen voor Verticale Jaloezieën creëer je snel en gemakkelijk het gewenste effect. Zodra het zonlicht naar binnen schijnt, projecteer je dezelfde verticale lijnen op de muur. Dit soort lamellen zijn zeer functioneel voor de thuiswerkplek, omdat je het directe zonlicht kunt sturen zonder het functionele licht te dimmen. Zo is thuiswerken een stuk aangenamer! Laat de kleur van de muur in een toon-op-toon effect terugkomen in de verticale jaloezieën voor een mooie coördinatie. De nieuwe trendkleur blauw leent zich hier goed voor, vooral in combinatie met andere tropische trendkleurtjes zoals roze en geel.


Foto: Verticale Jaloezieën van Luxaflex®, lampencollectie ‘One of a Kind’ van servomuto.com, behang “L’Alternance” maisonsarahlavoine.com

Streepjescode

Het is heel creatief om te zien op hoeveel verschillende manieren we verticale strepen en lijnen terugzien in de nieuwste collecties. De meest opvallende streepjescode is multicolour, zoals gespot in de nieuwste collectie lampen van ServoMuto en het behang van Maison Sarah Lavoine. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met deze drie tips: 

  1. Verf je muren in een streepjesmotief en varieer in de dikte van de verticale lijnen voor een stijlvol effect.
  2. Maak een spiegelwand tegenover een grote raampartij met verticale jaloezieën, zodat de verticale lijnen terugkomen in de spiegeling.
  3. Laat het parket ‘doorlopen’ op de wand, waardoor er een houten lambrisering op schouderhoge ontstaat met verticale lijnen.

Foto: Woonkamer spotti milano

Spelen met reflectie

Wist je dat spelen met reflecties in het interieur een enorme trend aan het worden is? Denk aan spiegelende oppervlaktes, welke je overal terugziet. Het trendy Spotti Milano maakt prachtige interieurs die zonder al te veel kleur op haarscherpe wijze de nieuwste interieursferen laten zien. Let op onze woorden, dit is het interieur anno 2020!


Foto: Lamp Eclipse uit de expositie ‘Observatory’ week van leebroom.com

Favoriet uit Milaan

Spectaculair was de presentatie ‘Observatory’ van de beroemde ontwerper Lee Broom in Milaan. Met vier nieuwe collecties van sfeerverlichting was de lamp Eclipse de grote favoriet. De wijze waarop de ronde spiegel en de ledlamp elkaar versterken is heel bijzonder. Dus zoek je nog een nieuw lamp boven je kookeiland, eettafel of naast je bed? Dit is de must-have lamp van het seizoen! De verticale jaloezieën die metershoog overal waren opgehangen vormden een bijna spiritueel en futuristisch decor voor deze installatie. Het blauwe tapijt versterkte de akoestiek en de frisse ambiance in de ruimte.

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden