Trend: ode aan organisch

Monique van der Reijden

Monique van der Reijden, trendwatcher

We halen graag de natuur in huis en kiezen vaker voor duurzaam gebruik van materialen. Deze natuurtrend wordt steeds letterlijker genomen, want de meest bijzondere natuurstenen, rotsachtige structuren en organische vormen breken door in het interieur. Pure materialen zoals hout, natuursteen en metaal zijn favoriet, maar look-a-likes van gerecyclede of ecologische materialen zijn vaak net zo mooi. Denk aan Corian met de look van marmer of behang met de look van keramische wandtegels. Zelfs houtfineer als wanddecoratie is met een grote comeback bezig.

Natuurlijk passen houten jaloezieën perfect in deze trend. Sterker nog; alle collecties worden geproduceerd met duurzaamheid in gedachten en kunnen in een naturelle look op maat worden gemaakt. Zo bevat de collectie Duette® Shades een doeksoort die uit 25 procent natuurlijke bamboevezels bestaat, waardoor de collectie extra duurzaam is.

Foto: Trendproductie voor Eigen Huis & Interieur i.s.m. Trend Compass en Rolgordijnen van Luxaflex

Sfeer in de keuken

Dit keukeneiland lijkt één sculpturaal blok marmer, maar is gemaakt van Corian; dit materiaal is niet poreus, maar wel zeer sterk en slijtvast. Door de naadloze verlijming wordt het eiland een kunstwerk in de ruimte. De natuursteen look wordt gecombineerd met hout(fineer) en warme metallic kleuren zoals roségoud, koper en geroest metaal. Voor de ramen zijn rolgordijnen ideaal, gemaakt van een stof met de look van linnen. Juist de grovere structuur van het doek maakt de sfeer organisch, want net als in de natuur geldt de perfectie van de imperfectie.

Foto: Fogia, Muuto en Plissé Shades

Zon, zand & klei

De kleuren van uitgestrekte zandvlaktes en rotspartijen herkennen we meteen terug in de trend ‘Ode aan Organisch’. Alles voelt natuurlijk en vertrouwd aan en tóch zijn dit nieuwe trendkleuren. Als je goed kijkt, zie je dat het net lijkt alsof dit nieuwe interieur iets is verbleekt door de zon. Deze tinten werken rustgevend en vloeien naadloos in elkaar over; net als een woestijnlandschap waarin bruin- en grijstinten met elkaar vermengen.

Foto: Sfeerbeeld Dinosaurdesigns en Houten Jaloezieën

Sunkissed

Even voor zonsondergang is de beste tijd en het mooiste licht om buiten een portretfoto te nemen. Een zachte, warme gloed schijnt op je huid en haar met als resultaat een sunkissed plaatje voor Instagram. In ons interieur werkt het precies zo! Door bijvoorbeeld te spelen met pastel terracotta en natuurlijke materialen zoals steen en hout, krijgt alles een warmere gloed zodra het daglicht naar binnen schijnt. Houten jaloezieën zijn de basis voor sfeervolle raamdecoratie, waarbij het volgende belangrijk is: hoe meer je kamer op het noorden ligt, des te warmer de houttint is die je kiest.

Foto: Horizontale Jaloezieën van Luxaflex en modulair kastsysteem van Tylko.com

Zwart hout

In het nieuwe landelijke interieur zien we steeds meer ‘oneffenheden’ zoals een oude, afgebladderde muur die onbewerkt blijft. Een terrazzo stenen vloer die vroeger alleen in de bijkeuken werd toegepast, geeft de zitkamer van nu een coole buitenlook. De sfeer krijgt iets meer klasse door raamdecoratie te kiezen met een natuurlijke maar wel ‘strakke’ uitstraling. Kamerhoge zwarte houten jaloezieën in combinatie met steenrode accessoires zijn een stijlvolle decoratie. 

Foto: Sfeerbeeld Luxaflex, Zara Home en Houten Jaloezieën

Organic lifestyle

De bewuste, duurzame levensstijl is wereldwijd een enorme trend; denk aan gezond en biologisch eten, duurzaam gemaakte kleding dragen, zo min mogelijk groene energie gebruiken en no waste. Ook ons interieur krijgt een meer natuurlijke uitstraling zonder op comfort in te leveren. Vooral in de slaapkamer komen steeds bewustere producten, zoals de matrassen van COCO-MAT of het eco-beddengoed van Yumeko. Om de kamer geheel comfortabel te maken, plaats je verduisterende raambekleding en horren. Vooral nu het raam ’s nachts openblijft en het tot laat in de avond licht is.

Foto: Swiss Sense

 

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden