Huis accessoires: een nieuw interieur met kleine aanpassingen

  • Tips

Is je interieur toe aan een opfrisbeurt, maar heb je geen zin in een complete metamorfose? Wij geven je tips en inspiratie om een groots effect te creëren met minimale aanpassingen.

Met het gevoel van het winterzonnetje op onze huid, kunnen we langzaam aftellen naar de lente. In deze periode van het jaar is een fijne opfrisbeurt van het interieur dan ook zeer welkom! Hierbij denk je misschien meteen aan grote veranderingen, zoals een verbouwing of het kopen van nieuwe meubels, maar dat is gelukkig niet nodig. Door creatief met je huidige interieur om te gaan, heb je met een kleine metamorfose zó een nieuwe sfeer in huis gecreëerd. In deze blog geven we je tips en inspiratie om je interieur een nieuwe look te geven met verschillende huis accessoires.

Warme huiselijkheid

Bezit je houten meubels waar je op uitgekeken bent? Dit biedt de perfecte basis voor een klein klusproject. Schilder bijvoorbeeld een tafel, stoel of kastje in een andere trendkleur, zoals diepgroen of Climax-grijs. Je kunt een speels en opvallend effect creëren door deze voor de helft te schilderen. Andersom is het natuurlijk ook mogelijk; schuur een meubelstuk met een tint waar je niet meer warm voor loopt terug naar het originele materiaal. Dit geeft een rauw randje en een vintage look aan het interieur. Vul dit aan met een aantal huis accessoires en je hebt zo een nieuwe look. Zo ontstaat een echte eyecatcher!

Een vloerkleed brengt gezelligheid en warmte in een ruimte en is daarom onmisbaar in je interieur! Vervang je oude kleed door een nieuwe en leg deze half over je huidige variant heen voor een levendige sfeer. Schuw contrast niet en mix en match met frisse kleuren, rijke materialen en opvallende patronen om een spannend effect te creëren.

Nieuwe cover

Een bank neemt een groot gedeelte van de woonkamer in en is daardoor sfeerbepalend. Omdat een nieuwe bank kopen vaak een kostbare aangelegenheid is, is het onder handen nemen van de huidige sofa een betere optie. Laat de onderdelen opnieuw bekleden met een zelf uitgekozen stof of haal bij een meubelzaak een nieuwe hoes om je bank een stijlvolle oppepper te geven.

Kleinere aanpassingen kunnen ook een groots effect veroorzaken. Zo zijn er tal van leuke huis accessoires verkrijgbaar om de leefruimte een nieuw accent te geven. Fijne dessins, teksten en kleuren met een botanische twist spelen de hoofdrol in de nieuwe collectie van H&M Home, welke helemaal aansluit bij de botanische trend. Voer de nieuwe kleuren door in een lekkere dikke deken die je nonchalant over de bank drapeert. Heerlijk warm om onder weg te kruipen en fraai om te zien!

Bronnen van licht

Het juiste licht maakt een sprankelend interieur compleet. Met ledverlichting of dimmers kun je spelen met licht, maar nieuwe lampen uitkiezen brengt nog meer teweeg. Of je nu gaat voor stoer en modern met een spotlight op houten poten, of kiest voor een klassieke variant met een geplisseerde lampenkap, MADE heeft voor iedere stijl een passende keuze.

Bij lichtregulering hoort natuurlijk ook de juiste raambekleding. Door een kleur en model te kiezen dat past bij de rest van je nieuwe interieur, maak je het geheel af. Onze Duette® Shades zijn niet alleen een lust voor het oog, deze zorgen er ook voor dat de warmte niet via de ramen naar buiten kan ontsnappen. Wel zo fijn als je binnen van je vernieuwde, knusse woonkamer aan het genieten bent!

Maak een statement op de wand

Voor iedereen die een tijdloze, romantische uitstraling wil scheppen, zijn bij Roomit.nl tal van mooie fotobehangen en muurstickers verkrijgbaar. Haal de natuur in huis door een dramatisch groen woud omgeven door mist op de wand of ga voor abstractie met een kleurrijke aquarelprint. Deze opvallende fotowand zal de make-over van je interieur de ideale entourage geven.