Haal deze zomer extra zonlicht in huis!

De maand juni is aangebroken en dat betekent dat de zomer voor de deur staat! De maand waarin het zomaar 30 graden in Nederland kan worden, in de Scandinavische landen het Midzomerfeest gevierd wordt en we de zomervakantie al kunnen ruiken. Op 20 juni is het de langste dag van het jaar, waardoor we op deze dag het langst kunnen genieten van daglicht. Dat is fijn, want wist je dat daglicht veel vitamine D bevat en dat we dat nodig hebben voor onze weerstand? En dat zonlicht gelukkig maakt en energie geeft? Lekker veel licht in huis is dus heel belangrijk!

Deze maand, waarin de zomer begint (21 juni), geven we je inspiratie en tips voor een prettige slaapkamer tijdens de klamme zomernachten. Hoe creëer je een koele, frisse slaapkamer en zorg je voor een goede nachtrust? Denk bijvoorbeeld aan het openzetten van je raam – het liefst met een hor.  Zo ben je er zeker van dat je slaapkamer insectvrij is en je de volgende ochtend niet lek geprikt wakker wordt. Of slaap onder katoenen of satijnen lakens – deze zijn zomers namelijk veel verkoelender dan synthetische stoffen. De kleur van je slaapkamer is ook van belang; zo zorgt een blauwe kleur bijvoorbeeld voor koelte en rust, waardoor je ontspannen in slaap valt.

Ook geven we je tips voor het creëren van meer licht in huis door middel van slimme raamdecoratie. Zo zorgen de kleuren wit, geel, lichtgrijs, lichtblauw en lichtgroen voor een gevoel van rust, ruimte, orde, frisheid én meer licht. Daarnaast kun je zelf de hoeveelheid daglicht regelen met bijvoorbeeld Silhouette® Shades; doordat de lamellen tussen twee stoffen ‘zweeft’, wordt fel licht veranderd in zacht licht, zonder dat het daglicht volledig buitengehouden wordt. Probeer ook eens te spelen met de lichtinval, maar zorg wel voor voldoende privacy.   

Ramen zijn er in alle soorten en maten; van een raampje op het kleinste kamertje tot een groot dakraam op zolder en van een boot tot in een historisch gebouw. Dan kan het best lastig zijn om passende raambekleding te vinden. Omdat alle producten van Luxaflex® op maat gemaakt zijn, is er voor ieder raam – hoe uitzonderlijk de vorm ook – een oplossing. In juni geven we voorbeelden van zeldzame ramen en tips met bijpassend advies voor mooie alternatieven.

Houd onze blog dus in de gaten en volg ons op social media voor meer tips en inspiratie voor #licht in juni!

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden