Trend 'Slowlife': Gewoon rustig aan

  • Trends

De trend Slow living draait om het versimpelen en vertragen van de manier waarop je leeft en woont. Rust in je interieur is daarbij van grote invloed. Kies bijvoorbeeld voor de natuurlijke tinten en materialen van Houten Jaloezieën.

Door Monique van der Reijden - trendwatcher en journalist

Maak kennis met de meest rustgevende interieursfeer voor aankomend seizoen. De woontrend SLOWLIFE is geïnspireerd op de nieuwe beweging waarbij rust, reinheid en regelmaat terug worden gebracht in ons leven en ons interieur. Bewust versimpelen en vertragen. Maak een ‘clean start’ in huis waarbij wit, crème, zand en kiezeltonen op een nieuwe manier het licht zien. Meer dan ooit hechten we waarde aan de natuur en duurzame materialen lijken zo ‘onbewerkt’ mogelijk. Houten jaloezieën verzekeren van een perfecte filtering van daglicht. Motto van de dag? Kalm aan, dan breekt het lijntje niet!

WELLBEING

Het is niet voor niets dat elk wellness resort een oase van natuurlijke kleuren en materialen is met een optimale akoestiek en zowel binnen- als buitenruimtes om tot jezelf te komen. Het interieur heeft direct invloed op hoe je je voelt. Omring jezelf met voldoende ruimte, daglicht en rustgevende kleuren. Zo neemt de stress af en kan je makkelijker ontspannen. Voor extra privacy en zonwering zijn 50 mm brede houten jaloezieën geschikt als raamdecoratie. Ook handig is dat je er je luie stoel niet meer voor uit hoeft om ze open of dicht te doen. Dankzij het innovatieve PowerView® Automation-systeem van Luxaflex® heb je geen koorden meer nodig en is de raamdecoratie op afstand te bedienen.

NIEUWE KIJK OP WIT

De nieuwe collectie van Ferm LIVING is ‘spot on’ als het gaat om het trendy interieur. De nieuwste collectie presenteert een naturellen look met altijd een of meerdere witte elementen zoals de raamdecoratie. De nieuwe collectie Houten Jaloezieën van Luxaflex® biedt een brede keuze uit houten structuren in toon-op-toon wit en crèmekleuren. Juist door voor een aparte structuur van de lamel te kiezen is de raamdecoratie allesbehalve saai. Gordijnstoffen van linnen, katoen en wol worden losjes geweven voor een landelijke en vaak verweerde uitstraling. De stenen vloeren en wanden versterken het stoere buitengevoel.

ORGANISCH

Steeds vaker zien we organische vormen in huis; de kast Isobel van Urban Outfitters is een goed voorbeeld. Het lijkt alsof de nisjes uit een stuk natuursteen zijn gehouwen. Het duurzaam gemaakte bamboe servies wordt op tafel gestyled met transparant glas en simpele witte tafelkleden. Pluimgrassen, zeegras en gedroogde palmbladeren zijn fijne decoraties voor binnen en buiten die lang meegaan.

BAMBOE & LINNEN

Met deze van bamboe gemaakte meubelen voor binnen en buiten krijg je meteen de mediterrane sfeer. Hang buiten ook eens wat kant-en-klare linnen gordijnen op zodat je makkelijker een schaduwplekje kunt maken op een sfeervolle manier. Ook de handgemaakte lamp draagt bij aan het buitenkamer-gevoel; ‘s avonds zit je met zo’n sfeerlichtje net wat langer op je terras.

STYLINGTIP: WANDORNAMENT

Geen strakke lijsten of rozet ornamenten meer maar een organisch gevormd ornament is de nieuwste trend in wanddecoratie. Je kunt zo de muur helemaal wit houden maar door de abstracte figuren – die een dikke ‘structuur’ op de wand maken - ontstaat een wand vullend minimalistisch kunstwerk. De ingetogen uitstraling van deze ornamenten past mooi in combinatie met lichtgekleurde houten jaloezieën. Stylingtip: kies bij het samenstellen van de jaloezieën niet voor een ladderband maar voor een ladderkoord. Deze zijn minder ‘zichtbaar’ en hierdoor krijgen de jaloezieën een strakkere en minimalistische uitstraling.

BADKAMER IS HEILIG

We brengen meer tijd in de badkamer door om te ontspannen. De helende werking van water doet zijn werk. Ook natuurlijke materialen zoals zandsteen, marmer en hout maken de sfeer rustgevend. Luxaflex® heeft meerdere collecties die in de badkamer toegepast kunnen worden. Door een breed ladderband te kiezen (kleur naar keuze!) krijgen je houten of aluminium Jaloezieën een meer landelijke, stoere look.