Trend: Forever black & white

Juist in onzekere tijden zijn vertrouwde en tijdloze interieurs hip. De meest iconische klassieker van allemaal is een interieur op basis van zwart-wit. Wil je weten hoe je deze trend toepast? Laat je dan inspireren door deze 9 interieurtips van trend forecaster Monique van der Reijden.

Tip 1: moodboard maken

Om je interieur in deze trendsfeer in te richten is een moodboard maken niet alleen leuk maar ook heel zinvol om de perfecte balans te vinden voor jouw nieuwe woonstijl. Zwart is heel bepalend en je hebt er niet zoveel van nodig om een statement te maken. Wit is zo neutraal dat het opwarmt door de toevoeging van natureltinten. Speel hiermee en maak beeldend duidelijk hoe jouw combinatie van zwart-wit in huis moet zijn.

Foto: Luxaflex® Rolgordijn en Maison du Monde – Kampala FW22

Tip 2: Natuur in huis

Speel met organische effecten en natuurlijke elementen in het interieur om de hardheid (strengheid) en het extreme contrast van zwart-wit te doorbreken. De leemstuk wand met handgemaakte nisjes, de etnische vazen en de organische reflectie op de wand via het rolgordijn met een transparant bloemmotief zijn manieren om dat te doen. De sfeer voelt meteen zachter en warmer.

Foto: Stella Mc Cartney FW22, H&M Home Designlab, Fioranese en hoogglans zwarte houten jaloezieën van Luxaflex®

Tip 3: texturen mix

Kijk even hoe goed het zwart werkt als je het toepast in uiteenlopende texturen. Met hoogglans zwarte houten jaloezieën steel je echt de show in de nieuwste woonvibes. Combineer ze met de nieuwe collectie H&M Home Designlab die uitblinkt in originaliteit en gedomineerd wordt door de trendkleur zwart. Een trend in wanddecoratie is het verticaal plaatsen van hoogglans ambachtelijk gemaakte tegels (op de foto in het zwart. Plaats ze door het hele huis heen en van de vloer tot het plafond voor een groots en modern effect.

Foto: Duette Shades van Luxaflex® en keramieken borden van MakakiStudioStore

Tip 4: 50 shades of black and white

Bij zwart-wit als uitgangspunt in het interieur is de tip om het wit en zwart wat breder te zien en te kiezen voor meerdere toon-op-toon wittinten en zwarttinten. Zo zijn crème en antracietgrijs tonen die dit concept perfect aanvullen en de sfeer verrijken. Zoek daarbij ook naar contrast in vorm, van grafische rechte lijnen tot rond en organisch.

Foto woonaccessoires van Trend Hopper en Gordijnen & Duette Shades van Luxaflex®

Tip 5: Denk in lagen

Het is een altijd werkende stylingtip: denk in lagen voor een vollere en decoratieve aankleding van het interieur. Dus niet één schilderij neerzetten op het dressoir (eenzaam) maar een verzameling die elkaar een stukje overlappen. Een bank niet leeg laten, maar decoreren met meerdere kussens en een plaid voor een warm en speels effect. Op de vloer altijd werken met vloerkleden. En voor het raam? Twee lagen maakt de sfeer en de totale uitstraling in huis luxer en warmer. Voordeel van de Luxaflex® collectie Rolgordijnen en Gordijnen is dat de kleuren en de bediening op elkaar zijn afgestemd.

Foto: Luxaflex® Rolgordijn en karafset Tank limited edition van Tom Dixon

Tip 6: Metallics

Metallics zijn hot en vooral de zilverkleurige variaties zijn in opkomst voor 2023. Om het 20-jarig jubileum van Tom Dixon te vieren is deze limited edition set van vier mondgeblazen glazen gemaakt met een handgeschilderd platina penseelstreekontwerp. Metallics zijn net zo tijdloos als zwart-wit in de basis. Hierbij gaat het om zowel glans- als matte optieken en steeds meer verweerde en organische structuren.

Foto: zwarte matte kandelaar van aysunayc, organisch vloerkleed Desso Canvas en magazijnrek Ferm Living Lithos

Tip 7: organisch

De trendgoeroes voorspellen allemaal organische en vloeiende vormen in het interieur voor meer well-being. Start met het verzamelen van organisch gevormde en handgemaakte accessoires, dan merk je meteen het effect. Groot voordeel is dat niet alles meer recht hoeft te staan. Een organisch vloerkleed van Dessotarkett voelt ook veel natuurlijker aan dan een rechthoekig kleed in de zit- of slaapkamer.

In de Luxaflex® collecties vind je organische en natuurlijke structuren en dessins in stoffen, hout en aluminium jaloezieën.

Foto: Horizontale Houten Jaloezieën van Luxaflex® en slaapkamer Linen House

Tip 8: Licht hout

In een wit interieur creëer je warmte met horizontale jaloezieën in een naturelkleur. In de uitgebreide collectie van Luxaflex ® zijn er zoveel verschillende kleuren en structuren dat je de raamdecoratie perfect kunt afstemmen op de rest van de kleuren in het interieur en op jouw persoonlijke smaak. Voeg zwart in de slaapkamer toe met een zwarte linnen plaid van Linen House voor een stoer detail.

Tip 9: geen inkijk, wel daglicht

Het hebben van privacy in de badkamer is belangrijk. Als raamdecoratie zijn Duette® Shades ideaal, omdat die niet alleen van onderen naar boven bediend kunnen worden maar ook van bovenaf naar beneden kunnen zakken, zodat je wel daglicht en geen inkijk hebt. Zowel witte als zwarte Duette® Shades passen in elk raam, in elke woonstijl en in beide gevallen zijn het tijdloze en rustgevende elementen.