Trend 2020: Supernatural

Het nieuwe jaar staat voor de deur en daarom laten we je alvast genieten van de nieuwste woontrend voor 2020: Supernatural. Deze is exclusief samengesteld voor Eigen Huis & Interieur door het editorial team van Trend Compass

Trend 2020: Supernatural

Trendwatcher en journalist Monique van der Reijden[/avatar] Het nieuwe jaar staat voor de deur en daarom laten we je alvast genieten van de nieuwste woontrend voor 2020: Supernatural. Deze is exclusief samengesteld voor de designtijdschriften Eigen Huis & Interieur, Feeling Wonen en Gäel Maison door het editorial team van Trend Compass. In de eerste edities van 2020 wordt deze woontrend gepubliceerd en ook de nieuwste trendkleuren uit de horizontale aluminium jaloezieën van Luxaflex® maken deel uit van de inspirerende noviteiten in deze productie. Geniet mee en laat je vooral inspireren door pasteltinten!

Pasteltinten parade

De nieuwste kleuren en materialen ontdek je in de trend Supernatural. Wat dacht je van stoelen en wandlampen van cannage, tafels van onyx en lila- of blushkleurige jaloezieën? De combinatie van natuurlijke en gevlochten materialen, organische structuren en pastelkleurige accenten geven je interieur een soort ‘supernatural’ power! Van dichtbij zie je pas hoe bijzonder al deze natuurlijke combinaties zijn. Je ziet veel kleur, maar tegelijkertijd is de sfeer natuurlijk rustig.

Stylingtip: zwart accent - De beste stylingtip om deze trend wat stoerder en gestileerder te maken, is door een zwart accent toe te voegen aan het lichte naturellen- en pastellenkleurenpalet. Denk aan een ‘piping’ langs een lampenkap of sierkussen. De met webbing gemaakte design fauteuil ‘Nomad’ van Nor11 geeft dankzij het zwarte onderstel en het zwart leren hoofdkussen de sfeer een volwassen en meer tijdloze draai.

OYOY Living Design - OYOY Living Design

Lila en pastelblauw

Pasteltinten zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse woontrends. Voor 2020 zijn lila, pastelblauw en geel de nieuwe trendkleuren die met elkaar kunnen worden gecombineerd. Bijzonder aan de nieuwe collectie aluminium jaloezieën - die in deze trendkleuren verkrijgbaar zijn - is dat deze een matte afwerking hebben. Hierdoor krijgt de raamdecoratie een natuurlijke uitstraling. In de nieuwe plaatmaterialen collectie Resopal Wooden Spirit van Leewerik Plaat uit Eindhoven zien we dezelfde trendkleuren voor 2020 opduiken. De zachte naturellen en pastellen domineren tot in de kleinste accessoires het woonbeeld.

Stylingtip: hout en rotan - De basis in dit trendy interieur bestaat uit natuurlijke materialen zoals hout en steen, maar nieuwkomers zijn webbing (cannage) en rotan. De sfeer warmt er meteen van op en doet een tikje tropisch aan. Pastelroze is ook nog steeds een trendkleur die net als neomint de komende jaren alleen maar gaat groeien in het interieur. Door te mixen met terrazzo, zwart-wit accenten en glas met een gradiënt erin, blijft de sfeer hedendaags en modern.

Nieuw talent

Trend Compass is het online designplatform waar nieuwe talenten op designgebied continue worden gescout en worden gepresenteerd. Goed voorbeeld van zo’n nieuwkomer in de wereld van design is designstudio KOKO3. Zij ontwierpen in samenwerking met het finse Matri een handgemaakte collectie meubelen voor in de slaapkamer. Het is een perfecte weergave van hoe het nieuwe landelijke interieur van de slaapkamer eruitziet met een ultieme balans tussen naturel en pastel.

De nieuwe rage: ribbel rush

Materialen in het interieur krijgen in de toekomst meer opvallende structuren. De meest actuele structuur is de ribbel. Van organisch tot strak grafisch en van 3D tot 2D, waarbij streepjes en horizontale/verticale lijnen ook een ‘optische ribbel’ maken. Met horizontale en verticale jaloezieën haak je snel en gemakkelijk in op deze ribbel rush trend.

Make-up

De styling in dit interieur doet qua kleur denken aan een make-up set van Kim Kardashian. Blush wordt toon-op-toon met roze en terracotta toegepast. Keramiek, gekleurd glas en natuursteen brengen deze kleuren mooi over door hun glanzende of juist extra matte uitstraling. De waaier en de schelp zijn nieuwe must-haves in het interieur. Denk aan vaasjes, kussens, kleden en als dessin.

Trend: sfeer en gebruiksgemak

De nieuwe schalen collectie van Rina Menardi is de ultieme kleurencombinatie voor het aankomende seizoen. Mix & match deze nieuwe pasteltinten in een natuurlijke basis en de sfeer is magisch mooi, zacht en elegant. Kamerhoge ramen en schuifdeuren decoreer je met raamdecoratie van Luxaflex®. Dankzij het innovatieve en draadloze PowerView® Motorisation kun je alle raamdecoratie laten bewegen volgens een programma dat je zelf instelt. De perfecte lichtinval, energie-efficiëntie en dagelijks gemak; dit systeem zorgt er via een afstandsbediening of een app op je smartphone automatisch voor.

Handgemaakt en imperfect

Versterk het natuurlijke karakter van deze woonsfeer met handgemaakte accessoires zoals servies, schaaltjes en vazen. Nieuw is bijvoorbeeld de keramiek collectie van Tortus Copenhagen. Juist de ‘imperfectie’ van de handgemaakte mini-objecten maken de ambiance uniek en persoonlijk. Het contrast tussen bleekhout, zandkleurige wanden en de zwarte jaloezieën voor de ramen brengt weer de balans met de zoete pasteltinten.