Wat zijn Plissé Shades? En dit moet je weten!

Plisse gordijnen zijn strak, tijdloos en passen in veel verschillende woonruimtes en bij vele interieurstijlen. Wat zijn de voordelen van deze prachtige raamdecoratie en voor welke ruimtes en ramen zijn ze geschikt? Ontdek het in deze blog!

Geplooide raamdecoratie

Plissé betekent ‘geplooid’ in het Frans en dat verklaart gelijk de naam van deze luchtige raambekleding. Plisségordijnen zijn namelijk strak gevouwen, geplooide gordijnen die door de elegante, precieze en verfijnde lijnen passen in veel interieurs. Plisse gordijnen hebben een enkele plooi, waardoor je de koordjes door de stof ziet lopen. Voor de liefhebbers van een speelse, frisse en creatieve look zijn de veelzijdige Plissé Shades dan ook een perfecte match! (Wil je geen koordjes zien? Kies dan voor Duette® gordijnen  die een dubbele plooi hebben).

plissé-gordijnen

Beeld: Luxaflex® Plissé Shades

Zelf lichtinval en privacy regelen

Typerend voor dit soort raamdecoratie is dat de stof een subtiel spel van licht en schaduw creëert. Dit komt door de Top-down/Bottom-up functie, waarmee je voor zowel privacy als uitzicht kunt kiezen. Niet alleen de stof en de kleur, ook de dikte van het materiaal is een belangrijke eigenschap die sfeer en lichtinval in een ruimte bepaalt. Bij onze Plissé Shades kun je kiezen uit vier transparantie-opties (transparant, semi-transparant, lichtdoorlatend of verduisterend), maar kun je ook voor de combinatie Dag & Nacht gaan: overdag transparant, ’s nachts verduisterend. Ideaal voor in de slaapkamer of kinderkamer, waarbij plisségordijnen met vrolijke kleur of print zeker niet misstaan.

plisse-gordijnen

Beeld: Luxaflex® Plissé Shades

Plisségordijnen voor ieder raam in iedere woning

Heb jij hoge ramen, draai-kiepramen, dakramen, openslaande deuren of ramen met een speciale vorm, zoals rond of schuin? Voor ieder type raam zijn Luxaflex® Plisse gordijnen een ideale oplossing, omdat ze volledig op maat gemaakt worden. Kies voor je draai-kiepraam in de woonkamer bijvoorbeeld voor luchtige en transparante plisségordijnen of voor het dakraam in de slaapkamer voor verduisterende plisségordijnen.

Waar je ze ook hangt, een groot bijkomend voordeel is dat onze Plissé Shades verkrijgbaar zijn met veilige en slimme bedieningen zoals PowerView Automation®, SmartCord® en LiteRise®. Wil je Plissé Shades, maar liever niet in je kozijn boren? Dan is FrameFix™ de perfecte oplossing, want hiermee wordt de raambekleding met een magnetisch frame naadloos op het kozijn geplaatst. Handig!

plisse-gordijnen

Beeld: Luxaflex® Plissé Shades

Sfeervolle én duurzame raamdecoratie

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Zo zijn de vernieuwde Plisse gordijnen in meer dan negentig duurzame stoffen beschikbaar die onderscheiden zijn met het Cradle to Cradle Certified® brons-certificaat. Dit is een internationaal keurmerk dat een verantwoorde keuze en stimulatie van het kringloopprincipe garandeert. Dat is nog eens duurzaam!

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden