De verkoelende woontrend IJsbreker

Foto: Sfeerbeeld Antartica, tafel ‘Narcissus’ van Naoto Fukasawa voor GlasItalia.com, sfeerbeeld Bolia.com

Hoe warmer het buiten wordt, hoe meer we binnen naar verkoeling zoeken. IJsbreker is een geheel nieuwe trend voor 2018 als tegenhanger voor het rijk gedecoreerde, warme interieur. Bij deze nieuwe woontrend hoef je alleen maar even weg te dromen naar Antarctica om inspiratie op te doen voor dit trendy interieur. IJsschotsen, sneeuw en ijswater signaleren we als inspiratie. Dit vertaalt zich in de trendkleuren als wit- en waterblauwtonen; van frosty blue tot turquoise. Deze zorgen voor een verkoelend en rustgevend decor. Om het niet te koud te krijgen, zijn zachte materialen zoals velvet, katoen en wol mooi te combineren met de nieuwe trendmaterialen als glas, aluminium, spiegel, kristal en steen.

Stylingtip: kies voor glas

Het materiaal glas duikt overal op en speelt in deze nieuwe woontrend een centrale rol; transparant en gekleurd, rond en hoekig, frosted en gedessineerd. Er wordt volop mee geëxperimenteerd en we zien het verwerkt in deuren, wanden, meubelen, verlichting en accessoires. Het voordeel is dat het meeste glas gerecycled is en dus kan worden beschouwd als duurzaam.

Foto: Venetian Blinds van Luxaflex.nl, Icebear sofa ‘Pack’ van Edra.com

Wit voor watjes

Het nieuwe wit is zeker niet bedoeld als steriel en kil. Zo hebben de witte Venetian Blinds van Luxaflex® een prachtige ijskristalstructuur die het gevoel van tactiliteit verhoogd. De ultieme avant-garde bank voor 2018 is de super zachte witte Icebear sofa van Edra. Deze fantastische indoor ijsschots met een ijsbeer als rugleuning wil je toch meteen in huis halen? Comfortabeler wordt het niet – maar ook niet duurder ;).

Foto: Woonmodetrend ’17 Waterlandschap, Venetian Blinds van Luxaflex.nl, trendcompass.nl

Schots en scheef

We zijn net gewend om het interieur eclectisch te combineren, maar nu dient zich alweer een nieuwe trend aan. De revolutie is alles op elkaar afstemmen, toon-op-toon. Het voordeel hiervan is dat je kunt mixen & matchen met verschillende vormen. Voor een verfrissend gevoel zetten we de meubelen een beetje ‘schots en scheef’. Liever kleine bijzettafels dan één grote salontafel zodat we makkelijk iets kunnen verschuiven.

Foto: Vazen van Louieroe.dk, Bank Fleo-Insel, Patricia Urquiola voor Cassina.com, normann-copenhagen.com, trendcompass.nl

Daglicht

In deze ‘ijsbreker’ trend is daglicht belangrijk. Hoe meer zonlicht, hoe mooier het interieur tot haar recht komt, maar wel gefilterd en beheerst. Daarbij komt nog eens dat reflecties en projecties van licht en schaduw, dynamiek in huis brengen. Jaloezieën zijn de uitkomst! Zo zijn horizontale jaloezieën, in wit en waterblauw tinten, mooi te combineren met de witte muren en andere blauwelementen in het interieur. Mix hoekig met rond en doe vooral iets met gekleurd spiegelglas: maak een wand, een blok of console, dan heb je de trend te pakken.

Stylingtip: groepeer accessoires

Zet gekleurd glas in de vorm van hoekige vazen in verschillende hoogtes en formaten als groepje bij elkaar voor een trendy styling. Dankzij de transparantie oogt het niet te zwaar en vooral met het zonlicht komt de sfeer tot leven. Een enkele tak of bloem is al genoeg; less is more.

Scandinavisch design

Deense designers zijn voorlopers in het mixen van op de natuur geïnspireerde kleuren en organische vormen. In hun nieuwste collectie laat Norman Copenhagen zien hoe het moet. Het verfrissende gevoel komt door het contrast van mat en glanzend, rond en hoekig en het gecoördineerde kleurenpalet van blauwtonen. Voor de raamdecoratie is het idee om verschillende ‘soorten’ te combineren, maar de kleur hetzelfde te houden of toon-op-toon. Roman Shades, Duette Shades en houten jaloezieën gaan prima samen in één leefruimte waarin meerdere raampartijen zijn.

Foto: Sfeerbeeld van Normann-copenhagen.com

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden