Lekker donker: 4x verduisterende raambekleding

Of je nou heerlijk wilt kunnen slapen in een donkere kamer, geen weerspiegelingen op je laptopscherm wilt of op warme dagen fel zonlicht wilt weren: er zijn allerlei redenen om verduisterende raambekleding te overwegen. Maar welke raamdecoratie is eigenlijk het meest geschikt als je een ruimte wilt verduisteren? Wij geven tips voor geschikte verduisterende raambekleding voor verschillende kamers in huis!

Rolgordijnen

Rolgordijnen hebben een strakke uitstraling en zijn gemakkelijk te bedienen. Ook als je op de zolderverdieping slaapt en daar het raam wilt voorzien van raambekleding, zijn verduisterende rolgordijnen erg geschikt. Het is een van de meest gekozen opties voor dakramen. Met een ruime keuze uit verduisterende stoffen in verschillende kleuren en patronen is er voor elk interieur wel een geschikte soort. Denk daarbij aan rolgordijnen met zijgeleiding, die erg geschikt zijn voor een dakraam, of slimme rolgordijnen die automatisch opengaan met PowerView Automation®. Met dit systeem bedien je de raambekleding via je smartphone, tablet of via stembesturing, zo vanuit je bed. Dat is nog eens ongestoord genieten van je nachtrust!

Beeld: Rolgordijnen van Luxaflex®

Gordijnen

Nieuw in ons assortiment is de collectie Gordijnen. Met een ruime keuze uit stoffen en talloze kleuren zit er altijd wel iets geschikts voor jouw huis bij. Gordijnen zijn ideaal voor het creëren van een warme, huiselijke sfeer in de woonkamer, maar ook erg geschikt als verduisterende en dus verkoelende raamdecoratie. Bedien de verduisterende gordijnen vanaf de bank met PowerView Automation® en geniet van die fijne film op tv zonder dat je wordt gestoord door weerspiegeling van buiten. Ook handig: ze zijn perfect te combineren met vouwgordijnen.

Beeld: Gordijnen van Luxaflex®

Plissé Shades en Duette® Shades

Twee collecties die veel overeenkomsten hebben, maar ook van elkaar verschillen, zijn Plissé Shades en Duette® Shades. Beiden zijn erg geschikt om een ruimte te verduisteren dankzij hun frisse en speelse look en zijn beiden te bedienen met PowerView Automation®. De semi-transparante maar tegelijk ook verduisterende Plissé Gordijnen, die een enkele plooi hebben, stralen luchtigheid uit en zijn daardoor ideaal voor ruimtes als de woonkamer, eetkamer of keuken. Onze tip: Dag & Nacht Plissé Gordijnen; overdag transparant, ‘s nachts verduisterend. Ideaal!

Beeld: Plissé Shades van Luxaflex®

Duette® Shades daarentegen zijn dankzij de dubbele plooien nóg meer verduisterend en hebben daarbij een erg elegante uitstraling. De honingraatstructuur zorgt er op natuurlijke wijze voor dat daglicht subtiel gefilterd wordt, verlaagt het energieverbruik, dempt het omgevingsgeluid en last but not least: reguleert de kamertemperatuur. Perfect voor als je de zon van buiten wilt blokkeren en wilt genieten van een koele kamer!

Beeld: Duette® Shades en sfeerbeeld van Luxaflex®

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden