Slaap lekker: vier keer verduisterende raambekleding

  • Eline van Dijk
  • Tips

Mensen slapen het beste in een donkere, fris geluchte, koele slaapkamer. In deze blog laten we zien hoe raambekleding de condities voor je nachtrust kan verbeteren.

Of je nou heerlijk wilt kunnen slapen in een donkere kamer, geen weerspiegelingen op je laptopscherm wilt of op warme dagen fel zonlicht wilt weren: er zijn allerlei redenen om verduisterende raambekleding te kiezen. Maar welke raamdecoratie is het meest geschikt als je een ruimte wilt verduisteren? Wij geven tips voor geschikte verduisterende raambekleding voor verschillende kamers in huis!

Rolgordijnen

Rolgordijnen hebben een strakke uitstraling en zijn gemakkelijk te bedienen. Ook als je op de zolderverdieping slaapt en daar het raam wilt voorzien van raambekleding, zijn verduisterende rolgordijnen erg geschikt. Het is een van de meest gekozen opties voor dakramen.

Door de ruime keuze uit verduisterende stoffen in verschillende kleuren en patronen is er voor elk type interieur wel een geschikte soort. Denk daarbij aan rolgordijnen met zijgeleiding, die erg geschikt zijn voor een dakraam, of slimme rolgordijnen die automatisch opengaan met PowerView® automation. Met dit systeem bedien je de raambekleding via je smartphone, tablet of via stembesturing bijvoorbeeld vanuit je bed. Dat is nog eens ongestoord genieten van je nachtrust!

Vraag een gratis rolgordijnen brochure aan

Laat je thuis alvast inspireren door de uitgebreide collectie Luxaflex® rolgordijnen

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Rolgordijn met zijgeleiding (links) en Dakraamrolgordijn Rolgordijn met zijgeleiding (links) en Dakraamrolgordijn

Gordijnen

Met een ruime keuze uit stoffen en talloze kleuren zit er altijd wel iets geschikts voor jouw huis bij. Gordijnen zijn ideaal voor het creëren van een warme, huiselijke sfeer in de woonkamer, maar ook erg geschikt als verduisterende en dus verkoelende raamdecoratie. Bedien de verduisterende gordijnen vanaf de bank met PowerView Automation® en geniet van die fijne film op tv zonder dat je wordt gestoord door weerspiegeling van buiten. Ook handig: ze zijn perfect te combineren met vouwgordijnen, of Duette® shades, voor optimaal slaapcomfort.

Kies je voor een semi-transparant gordijn, voor het laten doorfilteren van daglicht, combineer dit dan met verduisterende Duette® Shades of gevoerde. vouwgordijnen. Kies je voor gevoerde vouwgordijnen, combineer die dan met een semi-transpante oplossing voor je raam.

Door het combineren van twee type zonwering heb je altijd de juiste lichtinval. Deze trend, " layering" genoemd, is niet alleen maar hartstikke hip, maar ook energiezuinig en verhoogt het akoestisch comfort in je hoofd!

Gordijnen en Vouwgordijnen van Luxaflex® zijn in kleuren en stoffen op elkaar afgestemd, zodat je de perfecte combinatie op maat kan laten maken en voor elk interieur.

Gordijnen en vouwgordijnen van Luxaflex® Gordijnen en vouwgordijnen van Luxaflex®

Dag & Nacht gordijnen - Day & Night shades

Twee collecties die veel overeenkomsten hebben, maar ook van elkaar verschillen zijn Plissé Shades en Duette® Shades. Beiden hebben plooien en een frisse en speelse look en ze zijn beiden te bedienen met PowerView Automation®. Maar... Plissé Shades hebben gaatjes in de stof voor het koord en zijn dus nooit volledig verduisterend. Wile je wel profiteren van de vele prachtige stoffen uit onze Plissé collectie en toch ook verduisteren?

Onze tip: Dag & Nacht Plissé Gordijnen; overdag transparant, ‘s nachts verduisterend. Ideaal! Het gordijn bestaat uit twee gedeeltes: de bovenzijde is een verduisterende Duette® Shade en de onderzijde is een (semi)transparante Plissé of Duette® Shade . (Of andersom). Hierdoor is dit gordijn zowel overdag als ’s avonds optimaal te gebruiken. Overdag om prachtig gedempt daglicht binnen te krijgen en in de avond om de kamer te verduisteren.

Dag & Nacht Gordijnen (Duette® shades)

Duette® shades met LightLock™

Duette® shades zijn dankzij de dubbele plooien isoleren en nóg beter verduisterend. De honingraatstructuur zorgt er op natuurlijke wijze voor dat daglicht subtiel gefilterd wordt, verlaagt het energieverbruik, het omgevingsgeluid dempt en last but not least: de kamertemperatuur reguleert. De koordjes zitten in een product, je hebt dus geen last van licht lekkage. Perfect voor als je de zon van buiten wilt blokkeren en wilt genieten van een koele kamer!

En om te voorkomen dat er licht "lekt" langs de randen van het raam kies je voor LightLock™ profiel. Dit is L-vormig zijprofiel, dat lichtkieren aan de zijkanten van het kozijn tegen gaat. Door verduisterende Duette® shades te combineren met dit LightLock™ systeem ben je verzekerd van een 100% verduisterende slaapkamer en schep je de condities voor de ideale slaap, ook als je bv. in een nacht- of ploegendienst werkt en jouw slaapritme anders is dan het dagritme.

Duette® shades met LightLock™ profielen Duette® shades met LightLock™ profielen