Tips om veilig op vakantie te gaan

Rolgordijnen

De zomervakanties gaan beginnen! Tijd om op pad te gaan en je kantoor, huis of thuiswerkplek veilig achter te laten. Op naar het zonnige zuiden of het Noorderlicht. Maar heb je wel nagedacht over hoe je dit veilig doet? Jij gaat lekker op vakantie, maar een inbreker wellicht niet! Daarom delen we onze tips en trucs, want behalve het goed afsluiten van ramen en deuren zijn er nog meer dingen die je kunt doen om veilig van huis te gaan.

Gordijnen open of dicht?

Uit eerder onderzoek van Luxaflex Nederland blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders helemaal geen maatregelen neemt om het huis veilig achter te laten als zij op vakantie gaan. Gelukkig is 79 procent wél bewust bezig met de rol van raambekleding hierin. Ook geeft 60 procent aan dat zij raambekleding die op afstand te bedienen is een interessante oplossing vinden bij het veilig achterlaten van hun huis als zij op vakantie gaan.

Twist Rolgordijnen

En je raadt het al: daar hebben wij een fijne oplossing voor, namelijk PowerView® Motorisation. Hiermee kun je op afstand via je smartphone of tablet je raambekleding bedienen. Helemaal handig is dat je voor een langere periode kunt instellen wanneer deze open of dicht dienen te zijn. Op die manier lijkt het alsof je huis bewoond is en houd je dieven op afstand – ideaal!

PowerView Pebble

Een lichtje in het donker

Uiteraard speelt niet alleen de raambekleding een rol in het bewoond ogen van een huis, ook licht is van belang. Ook hiervoor geldt; als het licht dag en nacht aan- of uitstaat, is dat opvallend. Daarom is het aan te raden om een tijdschakelaar te kopen en de timer op de lamp bijvoorbeeld iedere dag in te stellen van 21:30 tot 00:00 uur. Zorg ervoor dat er ook op de bovenverdieping licht brandt als het donker is en dat de tuinverlichting automatisch aanspringt.

Duette Shades

De brievenbus legen

Tijdens je vakantie werkt de postbode natuurlijk gewoon door en dat betekent dat je brievenbus overvol kan raken. En een uitpuilende postbus kan opvallen bij oplettende inbrekers. Een goede oplossing is om voor vakantie een ‘Nee – Nee sticker’ op de brievenbus te plakken, zodat alle reclamefolders en huis-aan-huis bladen niet bij jou op de mat vallen. Ook kun je je krantenabonnement tijdelijk opzeggen of naar een ander adres laten sturen tijdens je vakantie. Natuurlijk kun je ook altijd vragen of de buren of een goede bekende een aantal keer langskomen om de post te sorteren.

Een oogje in het zeil houden

Inbrekers worden steeds geraffineerder; zo hebben zij een trucje bedacht om te ontdekken of de voordeur nog gebruikt wordt. Als zij het vermoeden hebben dat de bewoners op vakantie zijn, steken zij een papiertje of takje tussen de voordeur en als deze er na een paar dagen nog zit, dan is de kans groot dat er niemand thuis is. Daarom is het aan te raden om bijvoorbeeld een familielid of de buren te vragen om zo nu en even in huis te kijken. Kan deze vriendelijke persoon direct even de planten water geven en de post sorteren. Handig én veilig!

Luxaflex Outdoor Rolluiken en Terrraszonwering

Hang het niet aan de grote klok

De politie voert er in de zomerperiode campagne mee en dat is niet voor niets, want het is heel belangrijk dat je niet op social media plaatst dat je op vakantie bent. Als je dit wel doet, zorg er dan voor dat je privacy instellingen heel streng staan ingesteld zodat onbekenden jouw posts niet kunnen zien. Ook op het antwoordapparaat vertellen dat je niet thuis bent of in je out-of-office vermelden dat je op vakantie bent, wordt sterk afgeraden. Helaas hebben inbrekers ook overal ogen en oren, dus wees voorzichtig!

Maak het ze niet te makkelijk

Naast het wekken van een bewoonde indruk, het inlichten van de buren en het plaatsen van goede sloten, kun je tot slot nog eventueel een tweede auto op de oprit of voor de deur parkeren. Verder is het aan te raden om geen waardevolle spullen in het zicht te plaatsen en kun je beter geen sleutels buiten de deur bewaren, zoals onder de bloempot.

Wij wensen iedereen een heel fijne, zonnige en vooral veilige zomervakantie!

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden