Deze trends zorgen voor meer ruimte in huis

Monique van der Reijden

Door: Monique van der Reijden, Trendwatcher

Voor een ruimtelijk, licht en rustgevend interieur is wit de basis. Wit is perfect te combineren met de lichte naturellen en huidskleuren die nú de trend zetten. Het gevoel van ‘puur natuur’ overvalt je als je binnenkomt in een ruimte waarin natuursteen, hout, glas en zachte stoffen de sfeer bepalen. Het lijkt op een Boutique hotel waar je heerlijk tot rust kunt komen en bent omringd door luxe en comfort. Decoreer je ramen met witte Duette® Shades voor de nodige privacy. De moderne strakke belijning van deze raamdecoratie geeft de kamer een modern karakter en filtert het daglicht.

Foto: Duette® Shades van Luxaflex®

Meer ruimte

De badkamer is de belangrijkste wellness-kamer van het huis met lichte kleuren en natuurlijke materialen voor een rustgevende werking. We maken gelukkig steeds meer tijd én ruimte om beter en vaker te kunnen ontspannen. Het bad staat nu bij voorkeur los in de ruimte. Het is een verademing om het badritueel te herontdekken en je tijd te nemen. De semi-transparante raamdecoratie Duette® Shades biedt dan nog voldoende licht om jezelf goed te verzorgen maar filteren het felle zonlicht.

Foto: sfeerbeeld van Luxaflex®, Colourfutures 17, sfeerbeeld Luxaflex®

Interieurtip

Klei, leem en zandkleuren warmen het interieur op. Combineer deze met witte Duette® Shades want houd je wel een fris en schoon gevoel! Een slimme stylingtip is om hier en daar een goud accent toe te voegen. Dit staat prachtig in combinatie met de naturellen en versterkt het gevoel van luxe en glamour.

Foto: Helmut Lang resort 17, PinchDesign.com, Lumps of Clay – ThomasNathan.de

Natuurlijk en lichtgewicht: de nieuwe luxe

Vloeiende, organische en ronde vormen domineren de nieuwste woontrends. Het interieur oogt lichtgewicht en dat klopt ook; materialen worden lichter en dunner. Flinterdun kasjmier, houtfineer, porselein en papier worden toegepast om de nieuwe, exclusieve accessoires meer vorm te geven. De verstilling, het handgemaakte en de puurheid ervan trekt ons als een magneet aan.

Foto: thenewcraftsmen.com, Apartmenttherapy.com, Twist® Shades van Luxaflex®

Spelen met wit

Hoeveel verschillende wittinten bestaan er wel niet? Als je bijvoorbeeld verf koopt dan heb je een waaier vol met ‘wittinten’ en dat is best lastig kiezen. Goed nieuws; in de nieuwste woontrends is het juist de bedoeling dat je alle tonen wit met elkaar combineert. Zoek naar contrast in materialen en vorm, want dan wordt het niet saai of steriel. Vooral zachte, materialen verhogen het akoestische comfort en zijn prettig om aan te raken, op te liggen of naar te kijken. Met Silhouette® Shades voor de halfhoge ramen geef je de slaapkamer een hedendaagse uitstraling en krijg je een mooie filtering van zonlicht dat naar binnen straalt. Heerlijk om ‘s ochtends vroeg de stand van de raambekleding een beetje ‘open’ te zetten. Zo word je langzaam en ontspannen wakker!

Foto: Silhouette® Shades van Luxaflex®

Interieurtip

Net als met je kleding is het spelen met ‘laagjes’ in huis in de zomer een aanrader. Maak je bed op met lakens van linnen en wollen plaids (met franjes!) die je gemakkelijk even opzij legt als de temperatuur stijgt. De laagjes zien we ook terug in de Silhouette® Shades, die daardoor beter de warmte buiten houdt. Zet de airco zacht aan en ontspannen maar!

Foto: ColourFutures17, Roman Shades van Luxaflex®

Visgraat en polkadots

Een natuurlijk interieur met een wit-op-wit kleurenpalet maak je trendy met hippe dessins en patronen. Nog steeds niet te opvallend, want dat verstoort de verstilde sfeer. Het behang met polkadots is nauwelijks zichtbaar, maar geeft wél net een verrassend effect. Probeer een visgraatpatroon te leggen in je houten vloer voor een ambachtelijke basis met een nostalgische uitstraling. Voor de ramen zijn witte Roman Shades de perfecte decoratie; tijdloos en duurzaam. Het ophangsysteem is zo mooi vormgegeven dat het optisch wegvalt in het kozijn; minimalistisch en makkelijk te bedienen.

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden