Summertime

Monique van der Reijden

Trendwatcher Monique van der Reijden

Het is bijna zover: de zomervakantie, heerlijk! Wie krijgt er nou ooit genoeg van tropische temperaturen, zee, exotische kleuren en geuren die uitnodigen tot een dansfeest dat de hele nacht doorgaat? Dat juist de regenboogkleuren als trend doorbreken in het interieur vinden wij alleen maar fijn. Maar wat is nu de beste manier om deze trend in huis te halen? Wij geven je tips en tricks voor deze decoratieve en zomerse sfeer.

kleurrijk

Saguaro Hotel in Palm Springs

Regenboog aan kleuren

Hoe verwerk je zoveel mogelijk verschillende kleuren in één ruimte? Dat laat de gevel van het Saguaro Hotel in één oogopslag zien. Door de juiste volgorde van de kleuren van de regenboog aan te houden, ontstaat er een zachte overgang die natuurlijk is voor het oog en de beleving. Pas deze techniek ook toe in je interieur en speel met opeenvolgende kleuren. Vooral daar waar het zonlicht het huis binnenkomt is het speelse effect optimaal. Raamdecoratie in oranje, geel of paars geeft een warme reflectie in huis, terwijl je met  blauw- en groentinten juist een verkoelend effect creëert.

Plissé Shades

Saguaro Hotel in Palm Springs en Plissé Shades van Luxaflex®

Vrolijk gekleurde raamdecoratie

Het wordt pas spectaculair zodra je een streepdessin met regenboogkleuren verwerkt in de raamdecoratie. De felgekleurde Plissé Shades zijn een gedurfde maar dankbare toevoeging aan je interieur, want deze blind staat overal goed bij. In de slaapkamer, keuken of kinderkamer maakt dit uitzicht je gegarandeerd vrolijk. Combineer dit met muurverf die exact dezelfde kleur heeft als een van de kleuren uit de raambekleding. Met steenrood, cerise en paars versterk je bijvoorbeeld de tropische sfeer. Voeg accessoires en kussens in contrasterende kleuren toe, maar vergeet niet in de basis natuurlijke basiskleuren en materialen te hanteren.

Plissé Shades

Acapulco Chair, buitenstoel en Plissé Shades van Luxaflex®

 Tropische houtsoorten en kleuraccenten

Tropische houtsoorten zoals teak, palissander en notenhout gaan goed samen met tropische kleuraccenten. Het hout heeft een warme en ambachtelijke uitstraling. Kies je voor een houten binnen- of buitenvloer, dan zijn kleurrijke meubelen zoals de Acapulco Chair een goede keuze. Deze stoel – een echte designklassieker – kun je zowel buiten als binnen neerzetten. Ga je voor kleur in de raamdecoratie, dan is het slim om meubels weer in naturelkleuren en -materialen te houden. Zo blijft het interieur in balans, net als in de natuur!

kleurrijke raamdecoratie

Facette® Shades, sfeerbeeld via Pinterest en Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®

Strandhuis

In een basis van wittinten en natuurlijke kleuren, is een vrolijke streep een smaakmaker. Dat geldt op het strand, maar nét zo goed binnen in huis. De strandhuis look geeft met de klassieke streep in een felle kleur meteen iets jongs en speels. In het interieur dat gedomineerd wordt door de kleuren van zand en kiezelsteen creëer je een meer dynamische sfeer door gele of zeeblauwe Horizontale Jaloezieën voor de ramen te hangen. Ook hiermee creëer je een streepjeseffect, maar zodra je de jaloezieën sluit is het gele of blauwe kleurvlak net zo zomers! Wanneer het zonlicht te fel wordt, zijn deze jaloezieën ideaal om het licht te sturen en te filteren.

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden