Met geel haal jij deze winter het zonnetje in huis

Januari staat bekend om zijn koude, grijsgrauwe dagen. Niet zo gek dus dat de derde maandag van deze maand is bestempeld als Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar. Voel jij je ook wat neerslachtiger door het winterse weer, de (nu al) mislukte goede voornemens of het nog lange wachten op een zonvakantie? Geen zorgen, want in deze blog laten we je zien hoe jij het zonnetje in huis haalt om jezelf wat op te vrolijken met een geel interieur!

Foto’s: Decoratop, Westelm en La Redoute

Gezellige binnenkomst

Wist je dat de kleur geel wordt geassocieerd met energie, geluk en plezier? Een gezellig interieur met gele accenten kan er daardoor voor zorgen dat jij deze wintermaanden beter in je vel zit en positieve gedachtes krijgt. Het begint met een gezellige binnenkomst waar je direct blij van wordt. Maak daarom een statement met een gele voordeur of knalgele trap. Als je dit iets te aanwezig vindt, kun je natuurlijk ook kiezen om deze optimistische kleur op een subtiele manier te gebruiken in de hal. Kies bijvoorbeeld voor een speels kleuraccent in de vorm van een gele traptree of lamp.

Foto’s: sfeerbeeld Pinterest, Essential Home en Claire Davies

Okergeel muurtje

Geel bestaat natuurlijk in allerlei tinten, maar deze zijn niet allemaal geschikt voor je interieur. Volgens de laatste trends is okergeel momenteel de beste keuze in huis, want deze geeft een warme uitstraling en is perfect te combineren met natuurtinten en grijs, zwart of wit. Om je woonkamer een frisse opfrisbeurt te geven, kun je de muur een likje gele verf geven. Alles is mogelijk, van een strook tot driekwart, maar ook horizontaal of verticaal; de keuze is aan jou!

Foto’s: Karwei, Histor en Barbara Keiboom

Tot het kleinste kamertje

Het toepassen van de kleur geel in huis hoeft zeker niet beperkt te worden tot de woonkamer of de hal. Ook in het kleinste kamertje kun je het zonnetje terug laten komen door middel van een gele handdoek, kraan of bloempot. Kies in de slaapkamer voor een prachtig dekbed, sprei of kussens in deze primaire kleur en voer dit zelfs door tot je werkplek in huis. Het fijne aan deze jeugdige kleur is dat deze zich goed leent voor uiteenlopende kleurcombinaties, van donkerblauw tot roze en van zwart tot diepgroen. Vergeet ook zeker de kleur grijs niet, want deze matcht heel mooi met geel.

Foto’s: De Zeen, Urban Outfitters en Lumax Homes

Aangename balans

Een overvloed aan geel kan zorgen voor onrust of bezorgdheid en dat is nu juist wat we niet willen deze winter. Zorg daarom voor een fijne balans en werk met subtiele accenten, zoals gele raambekleding, een geel kunstwerk aan de muur of een knalgele barkruk in de keuken. Combineer deze kleur met natuurlijke materialen zoals hout of leer en voeg hier opvallend groene planten aan toe voor een nóg opbeurender effect. Ook bloemen hebben een positieve invloed op je humeur, dus zet een verse bos op tafel en deze tovert vast een glimlach op je gezicht.

Foto’s: DesignMag, Rocket St.George en Horizontale Jaloezieën van Luxaflex

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden